България Нинова призова Борисов да не прибързва с упреците и

...
България Нинова призова Борисов да не прибързва с упреците и
Коментари Харесай

Нинова призова Борисов да не прибързва с упреците и да си пази силите

България Нинова прикани Борисов да не прибързва с упреците и да си пази силите На конференция в централата на партия Нинова разяснява, че министър председателят " наподобява доста нервозен и звучи доста жертван за София през днешния ден " 27 август 2019, 16:06  Нинова прикани Борисов да не прибързва с упреците и да си пази силите Източник: БГНЕС
редседателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов да не прибързва с упреците, тъй като акцията за локалните избори не е почнала.

На конференция в централата на партия тя разяснява, че министър председателят "изглежда доста нервозен и звучи доста жертван за София през днешния ден ". По-спокойно, акцията е още на старта, да си резервира силите, тъй като пилците се броят наесен, сподели Нинова.

"Струва ми се, че министър председателят тича много пред вятъра. Ние още не сме оповестили претендент за София, още не сме приели платформата си за София, а той към този момент ни дефинира като популисти, без да знае какво предлагаме, и като едни хора, които ще вършат подла акция в София, и за какво всичко това - тъй като Българска социалистическа партия не издига собствен претендент ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия. Искам да напомня на Борисов, че тези думи сме ги чували и не му свършиха добра работа в едни други избори, които загуби пагубно, уточни тя.

Днес министър председателят сподели, че нямало потребност от никаква смяна, ние считаме противоположното - първоначално да се промени слоганът на ръководството на София, който беше

"Ремонт на ремонта и инспекция на инспекциите ", уточни водачът на Българска социалистическа партия. Според нея би трябвало да се промени и констатацията в специфичния отчет на Европейската счете палата, че България е с най-мръсния въздух и за 9 години в София не е направено съвсем нищо, с цел да се понижи запрашаването, както родителите да не стоят по опашки за записване на децата в детски ясли и градини.

По-спокойно с упреците, акцията не е почнала, гледайте си вашите каузи, имате и вие да давате доста отговори за ръководството на общините, за отхвърли от някои знакови кметове на ГЕРБ, доста отговори ще би трябвало да се дават и за досегашното ръководство, сподели Нинова и прикани за една хубава, положителна и аргументирана акция.

"Асфалт не се яде, само че се краде ", съобщи депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ и зам.-председател на парламентарната група Георги Свиленски.

На конференция в централата на партията от Българска социалистическа партия още веднъж настояха Агенция "Пътна инфраструктура “ да даде позволение за вземането на 46 проби от избрани пътни сектори, които да бъдат оценени в самостоятелни европейски лаборатории, с цел да се ревизира дали отговорят на нужните условия за качество.

Повод левицата още веднъж да захване тематиката със положението на пътищата у нас е навършилата се неотдавна една година от автобусната злополука край Своге, която лиши живота на 20 души.

"Девет месеца от министерството и АПИ търсиха какви ли не мотиви и способи да ни отхвърлят това позволение “, счита Свиленски.

Той цитира думите на окръжния прокурор Наталия Николова във връзка на нещастието от Своге, от които излиза наяве, че е открита имитация в пробите на асфалта при ремонта на правата преди 3 години. Свиленски напомни и изказванието на прокурора, че лабораториите, които изпитват асфалтовата примес, са в действителност благосъстоятелност на фирмата-изпълнител на ремонта.

"Питаме дали в тези 46 точки, в които желаеме да бъдат осъществени инспекциите, не са изменени или сменени пробите или не са подложени подправени подписи под протоколите ", съобщи депутатът.

Относно апела на Борисов Българска социалистическа партия да издигне собствен претендент за кмет в столицата , в случай че желае да води политическа борба, Корнелия Нинова разяснява, че това не е предизвикателство, а безусловно неуместна интервенция в работата на Българска социалистическа партия. Нямаме навика да слушаме рекомендации, нареждания или каквото и да е от премиера Борисов, тези неща си ги решаваме вътре в партията. Нашата цел е ясна - най-широк фронт и обединяване на всеки, който желае да промени модела на ръководство на общините и на страната, уточни Нинова.

Попитана дали в София ще поддържат или ще повдигнат претендент, водачът на Българска социалистическа партия сподели: "Не изключвайте и едното, и другото. За това ще приказваме на градската конференция ".

Нинова заяви, че на пленум на 3 септември Националният съвет на Българска социалистическа партия ще утвърди първите към 100 претенденти за кметове, издигнати от общинските структури.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР