България не произвежда суров петрол и цените следват тенденциите на

...
България не произвежда суров петрол и цените следват тенденциите на
Коментари Харесай

Министър Владислав Горанов: Цените на горивата ще намаляват

България не създава недопечен нефт и цените следват трендовете на международните пазари. Но, както сме записали в тригодишната бюджетна прогноза, чакаме цените да се успокоят на сегашните равнища и даже да има леки понижения. Това сподели финансовият министър Владислав Горанов след съвещание на Коалиционния съвет.

По думите му би трябвало повече да се изяснява на българските жители. Не е изключена среща с Българска петролна и газова асоциация и да се наблюдава веригата на доставки и да се потвърди на жителите, че това са цените, които могат да се оферират в една пазарна стопанска система, сподели Горанов.

Той разяснява и тематиката с „ Гражданската отговорност “, като акцентира, че „ цена от 1000 лв. не стои на дневен ред “. Подобна тематика е нечиста сделка, която цели единствено да се нагнети публично напрежение, отсече министърът.

Той разясни, че всички на съвета са се обединили към това, че по-рисковите водачи би трябвало да заплащат повече. Наредбата на Комисията за финансов контрол е на доста ранен стадий и дали да остане в този тип, с такава ескалация на гражданската, според от рисковото държание на водача, занапред ще се проучва, сподели Горанов.

Той е безапелационен, че по-замърсяващите коли би трябвало да заплащат по-високи налози. Но успокои хората, че след новите законодателни промени локалният налог ще нарасне с сред 6 и 10 лв..

„ Трябва да вземем ограничения, тъй като сме позволили да станем гробницата на Европа за остарели коли. И откакто Европейски Съюз, западната част и даже прилежаща Гърция, планува да се отстранен и ограничи потреблението на дизелови коли, можем елементарно да предположим къде ще се насочат тези моторни транспортни средства. Тази мярка има своя и стопански и екологичен смисъл “, сподели финансовият министър.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР