България не подкрепя и не е част от общата поръчка

...
България не подкрепя и не е част от общата поръчка
Коментари Харесай

Радев: Докато управлява служебно правителство, няма да даваме на Украйна изтребители, ракетни комплекси и танкове

България не поддържа и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна. България ще поддържа европейските дипломатически старания за възобновяване на Украйна. Докато ръководи служебното държавно управление България няма да дава на Украйна своите изтребители, нито своите зенитно-ракетни комплекси, нито танкове и бронетранспортьори. Това съобщи президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Радев акцентира, че е редно занапред българските жители да знаят каква е позицията на партиите, който след изборите ще вземат решение от името на България дали ще бъдат част от напъните за възобновяване на мира или за удължение на войната в Украйна. Държавният глава изясни, че не може да разяснява разкритията на прокуратурата от предходната седмица без да е осведомен с събитията.

“Ние имаме потребност от една пълноценна правосъдна промяна, с която да се ангажират всички политически партии. Правосъдна промяна, която да изключва както случайни арести, по този начин и изборното правораздаване, по този начин и бягството от неналичието на наказване. ”, безапелационен е Радев.

“Финансите на страната са постоянни. Финансовото министерство държи постоянни държавните финанси. Категорични спекулации са, че ще има орязване на заплати и пенсии.

Категорични спекулации са, че смяна на курса на лв. по отношение на еврото и че тук ще има нови заеми от Международния валутен фонд ”, уточни Радев. Държавният глава означи, че сме надалеч от отрицателните сюжети, само че дали ще стигнем до тях зависи народните представители.

Той уточни, че чака законовите промени, които предлага Министерството на правораздаването, да бъдат признати от идващото Народно събрание.

Радев акцентира, че чака отговорност, разсъдък и приемане на законопроектите, тъй като без тях няма по какъв начин да приказваме за битка с корупцията.

“Докладът на Държавния департамент установи проблеми от дълго време познати на българите. България дължи пълноценна правосъдна промяна не на някой в чужбина, а на своите жители ”, акцентира президентът. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР