България не може да си позволи повече безвремие, независимо дали

...
България не може да си позволи повече безвремие, независимо дали
Коментари Харесай

Радев: България не може да си позволи повече безвремие, разработването на енергийна стратегия е отговорност на всички нас

" България не може да си разреши повече безвремие, без значение дали от служебно, или постоянно държавно управление, създаването на енергийна тактика е отговорност на всички нас, час по скоро да седнем дружно и да мислим за бъдещето на България. " Това съобщи президентът Румен Радев на откриването на форума " Българската енергетика – Стратегия 2023 – 2053 ", проведен от Министерството на енергетиката, оповестява Българска телеграфна агенция.
По думите на президента, развихрилата се рецесия сподели голямото значение на енергетиката като главен фактор за устойчива и просперираща стопанска система. В тази връзка ние сме облагодетелствани и ясно осъзнахме какво значи да имаш мощности, добре уравновесен микс, да имаш една огромна самостоятелност и самостоятелност на личната енергийна система, съобщи Радев. 

Той акцентира, че България, в тази развихрила се рецесия, се оформя като център на непоклатимост за целия наш район като значим сътрудник, като снабдител на електричество в доста от страните в района. Въпросът е по какъв начин ние оттук насетне да продължаваме тази политика, разяснява Радев. Той напомни, че когато се сформираше, служебното държавно управление е предложило, наред с множеството ежедневни задания, да се стартира работа и да се намерения за визия за развиване на българската енергетика. " Много се веселя, че това към този момент е реалност ", сподели президентът.
Румен Радев посочи, че той единствено е задал някои свои визии като цели и правила при създаването на тактиката. Сред тях е запазването в оптималната степен на самостоятелност и самостоятелност на българската енергетика и потребление на постигнатото досега като технологии и мощности, като потенциал на хората. Друго виждане, което той акцентира, е в оптималната степен да използваме естествените запаси и дадености, както и оптимално да вървим към диверсификация на енергийните източници. Президентът сподели, че в изработването на тактиката е определящо и привличането на водещи, международно одобрени технологии и софтуерни решения в нашата енергетика, уравновесен преход към цифрова и зелена енергетика, оптимално привличане на научния и софтуерния ни капацитет, както и най-ефективно потребление на всички европейски и национални принадлежности.
" Доколко тези правила и цели са отразени в този документ, вие ще прецените, по тази причина е и задачата на днешния спор ", съобщи Радев. Той обърна внимание на това, което може да се реализира за пет месеца в този бранш, в случай че се съблюдава последователност, в случай че се работи уверено и в случай че има единение от политическата воля на най-високо равнище, през министерства, институции и целия бранш.

Сред постигнатото Румен Радев подчертава на стартирането в употреба на интерконектора с Гърция, стъпвайки на напъните на няколко предходни държавни управления. Проведоха се открити, транспарантни процедури за търгове на полутечен газ, което към този момент има своето отражение върху цените. Удвои се потенциалът на терминала за полутечен газ в Александруполис - нека да стане при започване на идната година, тъй че да можем да се възползваме от този потенциал, има към този момент контракти за диверсификация на нуклеарното гориво, сподели Радев и акцентира, че те обаче ще влязат в действие, едвам когато се изпълнят условията на Агенцията за нуклеарно контролиране за сигурност.
Президентът обърна внимание и на съглашението с турската компания " Боташ ". Радев подчертава, че това е съглашение за запазен потенциал, а не за покупка на газ и свободен достъп до газопреносната мрежа на Турция. " Но отново се повтаря едно и също – България се обвързва с ужасяващ контракт за 15 години – това не е правилно ", съобщи президентът. Той сподели, че " тази обсесия взема към този момент някакви изродени размери – става въпрос за контракт за потенциал ", акцентира президентът. Румен Радев сподели, че нито една страна от Европа досега не е съумяла да подписа такова съглашение.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
 
17 Яну 202332717 Яну 202310317 Яну 202325917 Яну 20235717 Яну 202361317 Яну 20231070КоментариНазначените от теб, включая Кирча и Кокорча17 Яну 2023 12:17ч.
направиха всичко що им е по силите да я разсипят, ся тактика трябвало да създават.. Сетила се Мара, да се побара..
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023306211 Яну 2023105216 Яну 2023116328 Дек 2022941
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР