България не може да изпълни поетите ангажименти по Плана за

...
България не може да изпълни поетите ангажименти по Плана за
Коментари Харесай

Пеканов: Не можем да изпълним ангажиментите си по ПВУ за емисиите

България не може да извърши поетите задължения по Плана за възобновяване и резистентност за понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха.

Това сподели вицепремиерът Атанас Пеканов, представен от БНР.

Той удостовери, че към този момент е почнала работата за предоговаряне на Плана в частта за енергетиката.

Решението за това бе взето от 48-ото Народно заседание.

“Министерството на енергетиката, Министерството на околната среда и водите, както и обществените сътрудници работят за това България да изготви обосновано искане за въглищните централи.

Нашата позиция е, че сега ние не можем да осъществим намаляването на излъчванията – нито за предходната година, нито за текущата заради актуалната енергийна обстановка ”, сподели Пеканов.

Той е песимистичен по отношение на това, че до края на март ще успеем да предоговорим изискванията в глава „ Енергетика ”.

Парламентът задължи преговорния екип да „ предприеме всички нужни дейности “, с цел да отпадне поетият ангажимент за понижаване на въглеродните излъчвания от произвеждане на електрическа енергия с 40% до края на 2025 година, взимайки изходните равнища от 2019 година
Екип на генерална дирекция „ Регионална и селищна политика “ на Европейската комисия (ЕК) е на посещаване в България по покана на българските управляващи.
Делегацията е водена от София Алвеш, шеф на дирекция „ Изграждане на административен потенциал и осъществяване на стратегии ІІ “, и Анес Монфре, шеф на отдела „ България, Унгария и Словения “, които дават отговор за осъществяването на Споразумението за партньорство и стратегиите, съфинансирани от Европейския фонд за районно развиване, Кохезионния фонд и Фонда за обективен преход в няколко страни, в това число и България.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР