България не изостава с въвеждането на иновациите в областта на

...
България не изостава с въвеждането на иновациите в областта на
Коментари Харесай

Пациентите с диабет с достъп до 4 нови терапии

България не изостава с въвеждането на нововъведенията в региона на диабетологията. Тази година у нас лекарите ще разполагат с четири нови лечения, които дават опция за реализиране на по-добър гликемичен надзор и понижаване на сърдечно-съдовите затруднения, които са в основата на всички тежки инвалидизации, съпътстващи диабета.

Това заяви ръководителят на Българската диабетна асоциация проф. Ивона Даскалова по време на 13-ия Национален конгрес на асоциацията.

Сред новите лечения са както ултра бързодействащи инсулини, по този начин и въвеждането на нови средства за повлияване на метаболизма и надзор на диабета, както и съчетанието на двете.

Благодарение на новаторските лечения, които навлизат тази година, страната ни ще може да следва новите гайдлайни на Европейската асоциация за проучване на диабета (EASD) и на Американската диабетна асоциация (ADA).

Консенсусът е от края на 2018 година и подчертава точно върху успоредното лекуване на диабета и съпътстващите го сърдечно-съдови затруднения, като инфаркт, инсулт, сърдечна непълнота, които могат да доведат до инвалидизация и до гибел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР