България не изнася оръжия за Украйна. Това стана ясно в

...
България не изнася оръжия за Украйна. Това стана ясно в
Коментари Харесай

Нинова отрече, че пращаме оръжие на Украйна и нарече сепаратистите Донецка народна република |

България не изнася оръжия за Украйна. Това стана ясно в изказване на вицепремиера и министър на стопанската система Корнелия Нинова.

В медийната си изява тя нарече сепаратистите в Източна Украйна  " Донецката национална република ". До момента въпросната окупирана територия не е приета от никого, даже и от Кремъл.

" От през вчерашния ден към нас има отправени доста журналистически въпроси по отношение на обществено излязла информация, че при обстрел против Донецката национална република украинската войска, е употребила създадени в България муниции. Поисках да се направи цялостна инспекция на документите в междуведомствената комисия за експортен надзор на оръжията за всеобщо заличаване към Министерството на стопанската система. В комисията няма нито едно издадено позволение за експорт на оръжие и артикули и технологии с допустима двойна приложимост за Украйна ", сподели Нинова.

В неделя националната милиция на Донецк разгласи, че по време на обстрела против непризнатата република украинската войска е употребила създадени в България гранатомети. Руската организация ТАСС заяви, че става въпрос за обстрела на селището Зайцево, където са били употребявани 30-милиметрови снаряди за гранатомети, създадени в цех “Арсенал ”.

“Този факт образно удостоверява по какъв начин Западът доставя Украйна със смъртоносно оръжие, благодарение на което се унищожават мирните поданици на републиките в Донбас ”, обявиха още от милицията на Донецката национална република.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР