България не е мишена за Русия, защото на нейна територия

...
България не е мишена за Русия, защото на нейна територия
Коментари Харесай

Елеонора Митрофанова: България не е мишена за Русия, но може да се превърне, ако тук бъдат разположени стратегически оръжия на НАТО

България не е цел за Русия, тъй като на нейна територия не са ситуирани стратегически оръжия. Това съобщи посланикът на Русия Нейно Превъзходителство Елеонора Митрофанова пред Нова тв. Тя обаче посочи, че в случай че на наша територия има бази или оръжия на Алианса, то те могат да се трансформирал в цел

„ Ако в България бъдат ситуирани военни бази и стратегически оръжия, тогава вие бихте се трансформирали в цел. Такива няма. Вие не сте цел и вярно държавното управление ви не се изрича внезапно. На този стадий Румъния съставлява някаква опасност за нас “, акцентира дипломат Митрофанова.

Тя акцентира, че нито един човек в Русия не би споделил, че България е зложелател. Според нея би трябвало да се придържаме към съвсем генетическата ни връзка и обичайно другарство.
Посланикът на Русия у нас коментара и ескалацията на напрежението и информациите, че страната се готви да нападне Украйна.

„ Прекият въпрос е обвързван с нервността, която се нагнетява в медиите, че Русия е събрала сили и по секрети пътеки се промъква към Украйна. Украинският президент към този момент сподели, че не вижда никаква опасност, секретарят на съвета по сигурността на Украйна счита, че няма заплаха. Но все пак Съединени американски щати и Англия, на първо място НАТО, интензивно въоръжават Украйна, предават смъртоносно оръжие - нещо, което е извънредно небезопасно за в бъдеще”, изясни тя. По думите на Митрофанова някой се пробва да предизвика, в случай че не война, то някакви военни дейности, след което може да има „ доста съществени санкции”.

„ Русия счита за неприемлива даже мисълта за война с Украйна. Бих желала да обясня на жителите на България, че не става въпрос въобще за Украйна. Става въпрос за построяването на европейска система за сигурност. Украйна се употребява като претекст за напъване на ситуацията и в случай че разгледате историята – и вие, и европейците отлично знаете, че Украйна и Грузия бяха една алена линия за съветската федерация, след която последва този отговор”, разяснява още тя.

„ Важно е да се сложи главният въпрос – защо ни е на нас Украйна? За какво ни би трябвало да стартираме война против Украйна? Какъв е смисълът? Какви задания ще решим с тази война? Никакви задания не решаваме. Украйна е наш комшия. Ние би трябвало да живеем спокойно с тях. Какво може да стане съгласно мен през днешния ден? Може да стане някаква провокация. Провокация във връзка с Донецка и Луганска република”, добави Митрофанова.

„ Ние сме против участието на Украйна във неприятелски на Русия блок. Затова - това е една проява на мощ, с цел да се успокоят тези, които биха желали да предизвикат нещо в Украйна”, сподели още тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР