България не дава оръжие на Украйна. Какво правят другите държави

...
България не дава оръжие на Украйна. Какво правят другите държави
Коментари Харесай

Министър Гьоков: България не дава оръжие на Украйна

" България не дава оръжие на Украйна. Какво вършат другите страни с българското оръжие, което получават по контракти, е техен проблем, съобщи общественият министър Георги Гьоков по NOVA .

Така той отговори на въпрос, обвързван с информацията, която съветникът на президента Румен Радев Димитър Аврамов заяви във фейсбук. Той разгласява в обществената мрежа документ, показващ, че наше оръжие от Афганистан е пренасочвано към Украйна. 

Скандалът се разрастна, откакто в свое изявление пред " Гардиън " министър председателят Кирил Петков загатна, че все България изнася оръжие за Украйна. Икономическият вицепремиер го отхвърли. Намеси се и президентът, който съобщи: " В своето предпочитание да уцели мен, той простреля госпожа Нинова ".

" Всеки може да твърди, каквото си желае. Аз още веднъж споделям, би трябвало да покаже документи и би трябвало да съобщи изрично, от кое място му е увереността му, че оръжието отива за еди къде си ", повтори Гьоков. 

Министърът на защитата Драгомир Заков пък разяснява, че е прочел в изявлението на премиера: " Изнасяме оръжие за Полша и съдружниците ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР