България най-сетне трябва да приеме Национална енергийна стратегия с фокус

...
България най-сетне трябва да приеме Национална енергийна стратегия с фокус
Коментари Харесай

България официално поиска да е домакин на COP29 през 2024 г.

България най-накрая би трябвало да одобри Национална енергийна тактика с фокус върху напъните за потребление в оптималната степен на богатите ни естествени запаси и включването им в зелен цикъл за произвеждане и предпазване на сила. Това съобщи президентът Румен Радев в Египет, където управлява българската делегация за присъединяване в 27-ата Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP27).

Той уточни, че сесията на интернационалния конгрес през днешния ден минава под знака на взаимовръзката сред енергетика и климат, като фокус е подложен върху развиването на устойчиви нови технологии за нискоемисионна енергетика. По негови думи в това отношение България има прелестни естествени условия, от които не се е възползвала.

Радев открои и високо квалифицираните български фрагменти в областта на енергетиката, изключително отличните експерти с опит в употребата на нуклеарните ни централи.

" България има чудесни условия за производството на сила от слънце, от вятър в акваторията на Черно море, както и обичаи в нуклеарна енергетика, която би трябвало в допълнение да се развива ", посочи той и добави, че страната ни би трябвало да се възползва оптимално и от системата си от хидротехнически уреди, която е най-развитата в Европа , с цел да създава и съхранява сила от помпено-акумулиращи водноелектрически централи.
 Радев зове за равномерен и обективен зелен преход
Радев зове за равномерен и обективен зелен преход

Президентът има вяра, че България има капацитета да създава силата на бъдещето - зелен водород

Президентът акцентира и опциите за внедряване на нови енергийни технологии в Маришкия басейн . Той настоя да се положат старания за опазване на заетостта на хората и да се работи за повишение на благосъстоянието на района.

Като перспективни за развиването на Маришкия басейн Радев уточни изискванията за произвеждане на зелен водород, както и план, разработван от Минно-геоложкия университет и Техническия университет в София. Темата президентът разиска на няколко срещи с управленията на двете образователни заведения, които работят по проучване на пространства под този район за запазване на сила в огромни количества по екологичен и природосъобразен метод.
 Европейски Съюз влага във водород
Европейски Съюз влага във водород

Активисти възразяват против непрозрачния развой на ододбрение

Чрез фотоволтаична система с мощ над 12 гигавата и компресиране на въздух или вода има предпоставки с плана да се затвори денонощният цикъл от произвеждане на слънчева сила и да се запази в огромни количества за дълго време. По думи на президента по този метод можем да балансираме и енергийните системи на страните към нас.

Радев съобщи, че на Конференцията за изменението на климата в Египет ще показа кандидатурата на България за през 2024 година - COP29.

Той прикани за съществени упоритости поради опциите на страната ни. България към този момент интензивно работи за утвърждение на кандидатурата за домакинство.

Наред със постоянното геополитическо позициониране на страната това ще има голям принос към стопанската система и към нашата обществена система , безапелационен бе президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР