България най-накрая иска да бъде приета в Шенгенското споразумение, но

...
България най-накрая иска да бъде приета в Шенгенското споразумение, но
Коментари Харесай

Асен Василев : Приемането ни в Шенген ще обори руските тези, че сме втора ръка европейци

България най-сетне желае да бъде призната в Шенгенското съглашение, само че Австрия е срещу. Обвиненията на Виена са, че София не прави задоволително за справяне с незаконната миграция. Министърът на финансите на страната ни Асен Василев обаче изрази несъгласието си с тази оценка в изявление пред немското издание Die Welt.

По думите му, България в този момент чака нова идея за миграцията от Европейски Съюз.

Според Василев съветската агитация внушава на жителите, че българите са второкласен европейци и това ще се промени с влизането ни в Шенген.

По думите му, за централно и западноевропейските страни членки е стопански нерентабилно България и Румъния да са отвън зоната без граничен надзор.

" Всеки ден по 4000 камиона минават българо-турската граница посока Западна Европа, само че престояват дни наред на бъдещата вътрешна граница с Румъния. Това оскъпява транспортираните артикули ", изяснява министърът.

Той разяснява и наказателните такси върху преноса на съветски газ през българска територия., По думите му, данъкът от 20 % ще оскъпи доставките и по този начин ще направи вноса на съветски газ неблагоприятен за Сърбия, Унгария и Австрия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР