България най-много е желала нашите съседи от Република Северна Македония,

...
България най-много е желала нашите съседи от Република Северна Македония,
Коментари Харесай

Борисов: Ние най-много искаме С. Македония в ЕС, но имаме принципна позиция ВИДЕО


„ България най-вече е желала нашите съседи от Република Северна Македония , както и нашите другари от задачите Западни Балкани, да се причислят към Европейски Съюз “, разяснява министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното държавно съвещание.



Премиерът подсети, че точно България уверено поддържа Република Северна Македония за участието й в НАТО.

„ Били сме извънредно доброжелателни, загрижени и в диалозите, които сме водили с тях, доста деликатно сме им обяснили до каква степен могат да стигнат нашите взаимни отстъпки “, посочи министър председателят и подсети, че беше основана смесена историческа комисия, в границите на която специалистите да решат противоречивите въпроси с точни причини. Борисов сподели още, че са извършени десетки диалози, в това число с присъединяване на вицепремиерите Захариева и Каракачанов, в търсене на взаимни отстъпки, тъй че да не бъде България страната, която да каже „ не “ на същинското започване на договаряния в този момент.

Премиерът Бойко Борисов изрази страдание, че в Скопие не са показали ангажираност, смятайки че с напън и лобизъм могат да накарат България да промени своята позиция.

„ Нашата позиция не е позиция напук или позиция да спрем нашите най-близки другари “, посочи министър-председателят.

По думите му българската позиция е кардинална и отразява упованията на всички български жители. „ Готови сме да продължим диалозите “, добави Борисов и подчертава върху осъществяването на Договора за добросъседство.

Министър-председателят Бойко Борисов изрично възрази против потреблението на антибългарска изразителност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР