България навлиза в решителна политическа седмица. През следващите шест дни

...
България навлиза в решителна политическа седмица. През следващите шест дни
Коментари Харесай

Появиха се още възможни имена за министри в служебния кабинет на Главчев

България навлиза в решителна политическа седмица. През идващите шест дни номинираният за министър-председател Димитър Главчев  Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в би трябвало да показа състав на служебно държавно управление.

Срокът за цялостен лист с имена на министри изтича в събота. Дотогава Димитър Главчев  Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в би трябвало да е намерил 20 души, които да са специалисти, експерти и да не са политически ангажирани.

След приемането на мандата от Димитър Главчев  Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в в събота, спекулациите кои ще са министри към този момент започнаха. Неофициално, част от настоящите към този момент са декларирали подготвеност да останат на заеманите позиции. Сред тях са Калин Стоянов и Кирил Вътев.

Четирима представители на кабинета пък сигурно ще се върнат в Народното събрание като депутати и ще изместят тези, които ги запълваха местата до момента. Това са министър председателят Николай Денков, финансовият министър Асен Василев, правосъдният Атанас Славов и районният Андрей Цеков. Те няма да вземат участие в длъжностен кабинет сигурно. Министърът на защитата Тодор Тагарев и министърът на спорта Димитър Илиев също не считат, че имат място в бъдещия кабинет.

Междувременно се появиха информации за възможни имена на министри – някогашният кмет на Пловдив Здравко Димитров за министър на спорта, а шефът на педиатрията  Благомир Здравков за министър на опазването на здравето. Туристически организации пък пуснаха намерено писмо с предложение Мартин Захариев да е министър на туризма.

Президентът предложи вотът да е две в едно с европейските избори на 9 юни. За да може Главчев да е длъжностен министър председател от 9 юни, във вторник на изключително съвещание на Народното събрание се чака да бъдат дефинитивно признати измененията в три закона, които дават опция на Главчев да излезе в отпуск и да заеме позицията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР