България настоява до края на годината да има много ясна

...
България настоява до края на годината да има много ясна
Коментари Харесай

Габриел: Няма да се повторят грешките от миналото с промените в Конституцията

България упорства до края на годината да има доста ясна времева рамка за Шенген. Това съобщи пред БиТиВи вицепремиерът Мария Габриел. Иначе сме в мощна позиция, по мнението й. С влизането ни в Шенген, това пространство може да стане по-силно, съгласно нея. В позицията на Нидерландия тя вижда позитивен знак, макар че не е и нова концепцията за поетапно влизане в Шенген, стана ясно от коментара й. Габриел е безапелационна, че имаме реализирани резултати за сухопътните граници.

България е заслужила своето участие в Шенген, акцентира тя. Няма нови условия за повече мигранти, по думите й. Габриел иска дъблинското съглашение да работи. Много от тематиките, залегнали в него стоят на дневен ред. Няма също по този начин учредения да считаме, че ще бъдем разграничени от Румъния, безапелационна бе първият ни посланик.

Тя не е сюрпризирана от унгарската позиция. Нашата отговорност е да няма каквито и да е спънки, по мнението й.

Конституционните промени ще доведат и до промени в правосъдната промяна. Ние извървяваме веднъж, който се регистрира, посочи външният министър. Няма да се повторят грешките от предишното с измененията в Конституцията, увери Мария Габриел.

По отношение на съветските рецензии за демонтажа на МОЧА, вицепремиерът съобщи, че България е суверенна страна. Мястото на паметника е в музея, само че предложи и да бъде направено по този начин, че да не провокира ново разделяне, безапелационен бе първият ни посланик.

По-добра връзка в кабинета за постигнатите неща от властта, желае външният министър. Ротацията ще е демонстрация на политическа зрялост, сподели Габриел. Споразумението е именно тя да е министър председател, както напомни. Не виждам мотив да излизаме отвън съглашението, е позицията й.

Ежемининутно се следи обстановката с отвлечените кораби с българи на борда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР