България направи отличен старт на Европейското първенство по волейбол за

...
България направи отличен старт на Европейското първенство по волейбол за
Коментари Харесай

България започна с победа на ЕП по волейбол за юноши

България направи отличен старт на Европейското състезание по волейбол за мъже под 17 години, което се организира в Черна гора.

Отборът, воден от Десислава Величкова, стартира с триумф с 3:0 (25:17, 25:13, 25:23) против Австрия.

Балканските първенци бяха безапелационни в първия си мач от еврошампионата в Подгорица и го завоюваха за към час и половина. Срещата стартира с над 40 минути забавяне от плануваната стратегия поради двата маратонски дуела в днешната стратегия преди нас. " Трикольорите " излязоха спокойни и съсредоточени. Величкова заложи на стартов състав: Петьо Иванов (капитан), Николай Николаев, Жасмин Величков, Иван Узунов, Кристиян Иванов, Константин Манолев и либеро Димитър Добрев.

Още в началните минути България пое контрола и поведе без да допусне никаква изненада. Частта беше приключена при неточност на сервис на Австрия за 25:17.

Надмощието на българите продължи и във втория гейм, в който противникът направи 11 неточности, а разликата от средата до края бе огромна  - 25:13.

Следващата част не беше толкоз експресна и Австрия опита да се обърне развоя на събитията на полето. Това бяха и най-равностойните минути от цялата среща, като противникът съумя да изравни при 18:18, само че по този начин и не поведе. При 23:22 Величкова взе таймаут и упътванията й бяха задоволителни за крайното 25:23.

Константин Манолев беше най-резултатен от " трикольорите " с 10 точки, до момента в който 9 записа Жасмин Величков, а Петьо Иванов добави още 7.

В четвъртък, 20 юли, България излиза против състава на Естония още веднъж в 18:30 часа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР