България налага временна забрана за внос на храни от Украйна,

...
България налага временна забрана за внос на храни от Украйна,
Коментари Харесай

България налага временна забрана за внос на украински храни


България постанова краткотрайна възбрана за импорт на храни от Украйна, като се изключи стоките, които минават пренос и имат последна дестинация други страни. Това разгласи служебният министър председател Гълъб Донев при започване на днешното държавно съвещание. 

" Принудени сме да приемем тази национална мярка, така виновните европейски органи към момента обмислят съответен отговор на променените условия ", съобщи министър председателят.

„ През последната година, обратно на замисъла за така наречен коридори на солидарността, обилни размери храни останаха у нас и разстроиха съществени производствено-търговски вериги. Ако тази наклонност продължи и даже се усили, което е изцяло действително, е допустимо да се стигне до извънредно тежки последствия за българския бизнес. Ние не можем да допуснем това да се случи “, аргументира се Донев.

България остава солидарна с Украйна, само че банкрутите на българските селскостопански производители с нищо няма да допринесат за нейната идея, счита той.

" Разчитаме, че Брюксел ще ни чуе и ще разбере позициите на страните членки България, Полша, Унгария и Словакия ", сподели Гълъб Донев. 

Решението ще влезе в действие от 24 април и ще продължи до 30 юни 2023 година, разгласи министърът на земеделието Явор Гечев. По думите му, главният претекст за взетото решение е съществуването у нас на земеделска продукция за няколко милиарда лв., която няма по какъв начин да бъде осъществена.

 

Подробности вижте в идващото видео:

 

Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР