България на прага на четворна коалиция във властта. Преговорите за

...
България на прага на четворна коалиция във властта. Преговорите за
Коментари Харесай

В очакване на коалиция: Нови имена сред номинациите за министри, преговорите за кабинет в ход

България на прага на четворна коалиция във властта. Преговорите за бъдещия кабинет, водени от спечелилия на парламентарните избори " Продължаваме промяната ", са в ход.

Разговори ще има с Българска социалистическа партия, “Има подобен народ” и “Демократична България”. Министри от служебния кабинет са измежду спряганите за постоянен, ясна е и една от номинациите за външното министерство.

Снимка: bTV

Политическата конспирация последователно стартира да се разплита по всички линии. Вече са ясни както договарящите партии, по този начин и няколко от имената на бъдещите членове на държавното управление.

Даниел Лорер е номинацията за външен министър.

Николай Събев за транспортен, а на професор Николай Денков е препоръчано да резервира позицията си на учебен министър.

Има Такъв Народ, Демократична България и Българска социалистическа партия ще вземат участие в договарянията, като преговорният екип на левицата още е неразбираем поради рокадите в партията. Но - желанията са за четворна коалиция и настройка на властта.

Кирил Петков е предлагането на Политическа партия за министър председател. Обсъждат се и имена на министри.

„ Ние не крием както за мен за външно, по този начин и за Николай Събев за превоза по този начин и за Николай Денков, само че всичко следва да разисквано с сътрудниците “, сподели Лорер.

Снимка: bTV
Партньорите са Демократична България, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. Социалистите потвърдиха желанието си за присъединяване.

„ В събота един от въпросите на пленума ще бъде преговорният екип “, сподели Крум Зарков от левицата.

„ Демократична България “ към този момент публично оповестиха, че договарящ ще е Христо Иванов, който е в оставка, само че получи преговорен мандат. Намерение да се включи в процеса разгласи пред БНР и водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов.

Снимка: bTV

" Един интелигентен човек прави взаимни отстъпки – задачите би трябвало да бъдат изпълнявани, човек не би трябвало да бъде краен. Ще направя всичко допустимо да има държавно управление. "

Българска социалистическа партия ще каже преговорния си екип след пленума в събота. Тогава ще се разисква и по какъв начин ще бъде определен нов ръководител. В Тази заран по bTV Зарков не отхвърли опцията да е кандидат.

„ Получавам последните дни много сериозна поддръжка и много удари. Ще реша, когато бъде отворена тази процедура “, съобщи Зарков.

А водачът в оставка Корнелия Нинова в пост във „ Facebook “ съобщи, че по нейн адрес се сипят неистини.

Снимка: bTV
„ Новата опорка е, че съм се договорила с Гешев и че когато прокуратурата нахлула в президентството - съм се скрила. Но архивите приказват и споделят истината. “

От Политическа партия оповестиха, че договарянията евентуално ще влязат в решителна фаза в средата на другата седмица.

Преговорният развой ще бъде открит и ще се излъчва онлайн, оповестиха още от Политическа партия. Той ще приключи с сключване на съдружно съглашение, което ще е извънредно в детайли и детайлно.

А в това време от ГЕРБ потвърдиха за bTV, че Бойко Борисов още веднъж няма да е народен представител. За трети следващ парламент той ще се откаже от мястото си, откакто влезе и от София, и от Пловдив.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР