“България може да си осигури цялото потребление на газ с

...
“България може да си осигури цялото потребление на газ с
Коментари Харесай

Икономист по Дарик: Най-сигурният начин да няма газ е да сме изцяло зависими от „Газпром“

“България може да си обезпечи цялото ползване на газ с дребни старания. Не е удачно да се дава Германия за образец, тъй като там потреблението на газ е голямо. Подновяването на договарянията с “Газпром ” не е неизбежно. ”

Това съобщи икономистът Георги Ангелов в предаването “Сиеста ” по Дарик радио.

“Проблемът с доставките от Турция се оказа не физическа неспособност, а неналичието на съглашение сред Турция и България. Това съглашение несъмнено, може да се контракти при положително предпочитание. Явно е толкоз мъчно да се договорим с Ердоган, че е по-добре да се договорим с Путин ”, съобщи той.

“Предходното държавно управление показва оттатък всяко подозрение, че България може да се оправи и без грам доставки от Русия. Газът от “Газпром ” сигурно не е най-евтиният. Цената на газа преди единствено година и половина беше 10 евро за мегаватчас и в границите на 2021 година тя се усили към 9 пъти ”, осведоми Ангелов.

“Най-сигурният метод да няма газ е да сме напълно подвластни от “Газпром ”, тъй като последната една година “Газпром ” показва тотална некадърност, за каквото и да било друго, с изключение на да стопира някому газа ”, заключи икономистът.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР