България Лятото идва за малко, кога ще има бури и

...
България Лятото идва за малко, кога ще има бури и
Коментари Харесай

Лятото идва за малко, кога ще има бури и градушки

България Лятото идва за малко, по кое време ще има стихии и градушки Максималните температури във вторник ще са сред 28 и 33 градуса  Надежда Неменски 28 май 2019, 07:19 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Лятото идва за малко, по кое време ще има стихии и градушки
Лятото идва за малко, по кое време ще има стихии и градушки
 За падналия аероплан край Ихтиман: Пилотска неточност
За падналия аероплан край Ихтиман: Пилотска неточност
 Борисов: При целия този
Борисов: При целия този " хейт " ми е драго, че бихме
 Радев: Най-големият триумф е за
Радев: Най-големият триумф е за " Демократична България "
 Социолози: Политическата смяна е в ход
Социолози: Политическата смяна е в ход
 Продължава следствието на авиокатастрофата
Продължава следствието на авиокатастрофата
 И на тези избори: проблеми с предаването на протоколите
И на тези избори: проблеми с предаването на протоколите
 Ясно е кой печели вота в чужбина
Ясно е кой печели вота в чужбина

ремето ще бъде най-вече слънчево във вторник. След обяд над планинските региони в Западна България ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан южен вятър и дневните температури още малко ще се покачат и оптималните ще са сред 28 и 33 градуса.

Над Черноморието

ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан южен вятър. Максималните температури на въздуха ще са в интервала 22-25 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 16-18 градуса, а вълнението на морето – 2-3 бала.

Над планините

ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа мощен, по билата – и краткотрайно плевел, южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22 градуса, на 2000 метра – към 14 градуса.

В сряда

към и след обяд над Западна България ще се развие по-значителна купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд с гръмотевици. В часовете преди обяд, както и в Източна България, ще бъде слънчево. Дневните температури ще се задържат високи.

В четвъртък

въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в Западна и Централна България, ще има превалявания и гръмотевични стихии.

Има условия и за градушки. В източните региони ще се задържи съвсем без превалявания, с повече слънчеви часове. Вятърът ще се ориентира от северозапад и дневните температури в западните региони ще се намалят, на изток ще са до 27-28 градуса.

Очаква се леден атмосферен фронт да премине от запад на изток от четвъртък нататък, осведоми NOVA. През втората половина на седмицата времето ще е с

превалявания, гръмотевици и градушки ,

които ще са по-интензивни в Западна и Централна България. Дневните температури до сряда ще са високи, само че по-късно ще паднат с няколко градуса и през почивните дни ще се двоумят към 23-24 градуса.

В идващите два дни още веднъж има

транспорт на прахуляк от Северна Африка над Балканите .

Това демонстрират измерванията на гръцките метеоролози. Днес неговата централизация е най-значителна и то най-вече в западната половина на страната. Очаква се облакът да се изтегли на изток до четвъртък.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР