България Красимир Дачев: Лесно е да искаш, трудно е да

...
България Красимир Дачев: Лесно е да искаш, трудно е да
Коментари Харесай

Красимир Дачев: Лесно е да искаш, трудно е да го направиш

България Красимир Дачев: Лесно е да искаш, мъчно е да го направиш Бизнесменът Красимир Дачев и Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа ” влязоха в спор за минималната работна заплата и болничните 17 ноември 2019, 18:35  Красимир Дачев: Лесно е да искаш, мъчно е да го направиш
Красимир Дачев: Лесно е да искаш, мъчно е да го направиш
 Шофьор обърна кола, с цел да си освободи място за паркиране
Шофьор обърна кола, с цел да си освободи място за паркиране
 Напрежение в Българска социалистическа партия, Станишев атакува, Добрев отвърна
Напрежение в Българска социалистическа партия, Станишев атакува, Добрев отвърна
 Днес е Световният ден в памет на жертвите на пътя
Днес е Световният ден в памет на жертвите на пътя
 Въоръжен обир в София, пострада жена
Въоръжен обир в София, пострада жена
 Микробус се удари в кон и падна от мост, има ранени
Микробус се удари в кон и падна от мост, има ранени
 Риновирус е изолиран при умрялото дете в болница в София
Риновирус е изолиран при умрялото дете в болница в София
 Две български митове се борят за живота си
Две български митове се борят за живота си

„ Лесно е, когато не изкарваш пари, да даваш препоръки. Отстрани е доста елементарно – един да снася яйцето, различен да кудкудяка. В живота това го виждаме на всички места. Това не е приемливо”. Това съобщи предприемачът Красимир Дачев в предаването Неделята на NOVA.

Той и Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа” влязоха в спор за минималната работна заплата, както и за изплащането на първия ден от болничния. Дачев напомни, че през 2009 година бизнесът се е съгласил да заплаща първите три дни от болничния като краткотрайна мярка. Дотогава болничният се изплаща изцяло от страната.

Ваня Григорова пък насочи обвиняване, че компании карат служащите си да взимат болнични и да вървят на работа. „ Това е кражба от осигурителната система, това е кражба от труда на работниците”, съобщи Григорова.

„ Работодателят е платил към този момент един път краткотрайната неработоспособност на своите служащи. Те ни карат да я плащаме повторно. Тогава ми дай инструмент, с цел да схвана дали е същински, или не”, разяснява Дачев. Той даде и образец с страни, където се изплащат болничните, издаването на подправен болничен лист е криминализирано, а при установяването му се лишава лицензът на лекаря, който го е издал.

„ Тази година ще имаме над 1 милион повече болнични от предходната година”, изясни предприемачът.

Двамата спориха и за минималната работна заплата, както и за пенсията.

„ Минималната работна заплата от дълго време трябваше да е 1000 лв.. Минималната пенсия – хубаво е, че има някакво нарастване, само че с нея няма по какъв начин да се оцелее”, разяснява Григорова.

„ Лесно е да искаш, мъчно е да го направиш. Увеличавайки обществената пенсия, се приближават до тези, които са си внасяли цялостен живот. Това демотивира хората, които внасят за пенсия. По-добре да се качва пенсията на тези, които са работили и са плащали”, сподели Дачев.

Относно минималната работна заплата, Дачев изясни: „ Лесно е да искаш, само че би трябвало първо да ги изкараш. Ние малко изкарваме в България”.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Ощетени ли са бъдещите пенсионери  1 Как да откажем контракт за покупка, която не желаеме  1 Слагат БДС и на ръжения и пълнозърнестия самун  1 Колко заплати са нужни, с цел да си купим парцел в София --> Пaрите ни  Ощетени ли са бъдещите пенсионери Ощетени ли са бъдещите пенсионери  Как да откажем контракт за покупка, която не желаеме Как да откажем контракт за покупка, която не желаеме  Слагат БДС и на ръжения и пълнозърнестия самун Слагат БДС и на ръжения и пълнозърнестия самун  Колко заплати са нужни, с цел да си купим парцел в София Колко заплати са нужни, с цел да си купим парцел в София Не пропускай  Сняг скова Франция и умъртви човек Сняг скова Франция и умъртви човек  <br> Абсурдни <strong> български табели </strong>, които ще ви разсмеят <br>
Абсурдни български табели , които ще ви разсмеят
 <br> с петиция против Амбър Хърд: <strong> </strong> е жертвата” <br>
с петиция против Амбър Хърд: е жертвата”
 <br> <strong> Селин Дион </strong> отново изненада с нова визия (СНИМКИ) <br>
Селин Дион отново изненада с нова визия (СНИМКИ)
Последни  Красимир Дачев: Лесно е да искаш, мъчно е да го направиш Красимир Дачев: Лесно е да искаш, мъчно е да го...  Как да сготвим шкембе супа по време на пост Как да сготвим шкембе супа по време на пост  <p>Писмо на момиче до Дядо Коледа възмути хиляди</p> Писмо на момиче до Дядо Коледа възмути хиляди  Шофьор обърна кола, с цел да си освободи място за паркиране Шофьор обърна кола, с цел да си освободи място за паркиране  Нелегално ремарке умъртви немец край Лозен Нелегално ремарке умъртви немец край Лозен  Напрежение в Българска социалистическа партия, Станишев атакува, Добрев отвърна Напрежение в Българска социалистическа партия, Станишев атакува, Добрев отвърна  Нов прилив удря Венеция, вредите са големи Нов прилив удря Венеция, вредите са големи  Нова маска влиза в „ Маскираният артист “ Нова маска влиза в „ Маскираният артист “  <p>Когато октоподите сънуват: игра на тайнствени цветове</p> Когато октоподите сънуват: игра на тайнствени цветове  <p>Какво <strong>не знаем</strong> за розовото какаду (ВИДЕО)</p> Какво не знаем за розовото какаду (ВИДЕО)  Днес е Световният ден в памет на жертвите на пътя Днес е Световният ден в памет на жертвите на пътя  Въоръжен обир в София, пострада жена Въоръжен обир в София, пострада жена  Япония и нейните кафенета Япония и нейните кафенета " за глезене на животинки "  Протестите в Иран Протести в Иран, има починали  <p>Протестите на &bdquo;жълтите жилетки&rdquo; не престават към този момент година</p> Протестите на „ жълтите жилетки” не престават...  <p>Микробус се удари в кон и падна от мост, има ранени</p> Микробус се удари в кон и падна от мост, има ранени  Кой е художникът с България в сърцето (СНИМКИ)  <p>5 неща, които <strong>езикът</strong> може да разкрие за <strong>вашето здраве</strong></p> 5 неща, които езикът може да разкрие за вашето здраве  <p>Риновирус е изолиран при умрялото дете в София</p> Риновирус е изолиран при умрялото дете в София  <p>Маймуни живеят като женени, вървят на ресторант, сърфират в интернет&nbsp;&nbsp;</p> Маймуни живеят като женени, вървят на ресторант... Всичко от през днешния ден Виц на деня В реката някакъв се дави и вика за помощ. - За, Бога дребосъче - подвиква му минаващият по брега лорд Джордж. Какви са тези нелепости!… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Студенти трансформират български университет в Станфорд  Липсата на секс води до тези здравословни проблеми  Да осиновиш дете в България: историята на Яна  Градинарят на Моне: по какъв начин се съживява легенда  Българин усъвършенства втори връх на Гинес (СНИМКИ)  От Стакевци до НАСА и Водещи вести  Нов прилив удря Венеция, вредите са големи Нов прилив удря Венеция, вредите са големи  Нелегално ремарке умъртви немец край Лозен Нелегално ремарке умъртви немец край Лозен  <p>Писмо на момиче до Дядо Коледа възмути хиляди</p> Писмо на момиче до Дядо Коледа възмути обществените мрежи  <p>Когато октоподите сънуват: игра на тайнствени цветове</p> Когато октоподите сънуват: игра на тайнствени цветове  Нова маска влиза в „ Маскираният артист “ Нова маска влиза в „ Маскираният артист “  Япония и нейните кафенета Япония и нейните кафенета " за глезене на животинки "  Протестите в Иран Протести в Иран, има починали  <p>Протестите на &bdquo;жълтите жилетки&rdquo; не престават към този момент година</p> Протестите на „ жълтите жилетки ” не престават към този момент година  Кой е художникът с България в сърцето (СНИМКИ)  <p>5 неща, които <strong>езикът</strong> може да разкрие за <strong>вашето здраве</strong></p> 5 неща, които езикът може да разкрие за вашето здраве  <p>Маймуни живеят като женени, вървят на ресторант, сърфират в интернет&nbsp;&nbsp;</p> В Малайзия: Маймуни живеят като женени, вървят на ресторант, сърфират в интернет Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР