България Колев за оставката на Димов: Очаквам още свидни жертви

...
България Колев за оставката на Димов: Очаквам още свидни жертви
Коментари Харесай

Колев за оставката на Димов: Очаквам още свидни жертви

България Колев за оставката на Димов: Очаквам още свидни жертви „ Никой няма интерес от предварителни избори или от някакво разтърсване на системата ”, счита политическият психолог проф. Антоанета Христова  Николай Киров 11 януари 2020, 11:03  Колев за оставката на Димов: Очаквам още свидни жертви
Колев за оставката на Димов: Очаквам още свидни жертви
 Боклукът, мафията, България, еврофондовете, има ли връзка
Боклукът, мафията, България, еврофондовете, има ли връзка
 9% от медицинските неточности са от лекарска немарливост
9% от медицинските неточности са от лекарска немарливост
 Откриха нередности в 21 публични поръчки
Откриха нередности в 21 публични поръчки
 Нено Димов е притеглен като обвинен
Нено Димов е притеглен като обвинен
 Обявиха крайния период за договаряне на борбата Пулев - Джошуа
Обявиха крайния период за договаряне на борбата Пулев - Джошуа
 Уникално, българин сътвори хуманоиден робот в гаража си
Уникално, българин сътвори хуманоиден робот в гаража си
 Какво се договориха превозвачите и Борисов
Какво се договориха превозвачите и Борисов

„ Не е пикът на търсене на отговорност и на предоставяне на свидни жертви. Голяма част от хората ясно виждат отговорността на ВиК, което е директно обвързвано с Министерството на районното развиване. То следи за равнището на водата и качеството на оборудванията. Не е можело да не знае защо става дума. Самата Петя Аврамова от трибуната на Народното събрание сподели: „ Няма ужасно, има 10 млн. кубика вода”. Един месец по-късно се оказа, че няма 1/3 от същата тази вода. Отговорността не е единствено върху Нено Димов. Очаквам да се стигне и до оставката на районния министър, евентуално и на по-ниско ниво”, разяснява пред NOVA социологът Кольо Колев.

„ Не инцидентно Нено Димов е арестуван за 72 часа, което единствено по себе си е безумно. Това е закононарушение, доказващо се по документи. Той не си е отнесъл водата у дома. Всичко това се прави предвид на публичния отзвук. До огромна степен се прави като пиар акция. Естествено, че има отговорен и отговорен”, разясни Колев.

„ Имаме една доста зле функционираща администрация – комбиниране на несръчност, нелепост и корупция. Всичко това основава рецесия след рецесия. Прокуратурата се занимава с закононарушения, а не с несръчност или глупост”, счита Колев.

„ В случая значително, въпреки и посредством прокуратурата се поема политическа отговорност. Според мен господин Борисов си направи едни доста положителни заключения. Въпреки спечелването на изборите, той разбра нещо доста значимо – Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и така нататък няма да го съборят от власт. Това, което може да го събори от власт е публичното недоволство”, съобщи социологът. Според Колев министър председателят Бойко Борисов би трябвало да понижи напрежението в обществото.

Социологът не счита, че водната рецесия в Перник може да се трансформира в политическа. Но в случай че проблемите с ръководството на водите в България се задълбочат, това „ несъмнено може да провокира политическа криза”.

„ Гледам да не разясня дейностите на прокуратурата, тъй като те си знаят работата. Те имат информация, която на процедура ние нямаме. Почти несъмнено е, че когато би трябвало да приказваме за отговорност и виновност – водата не е изчезнала от единствено себе си. Имало е доста знаци за това, че има проблеми там, само че и в доста други градове. Това значи, че в България, в доста дълъг интервал от време, има доста виновни, които не са си свършили работата за това да има съответна политика в областта на водните политики”, разяснява пък политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според нея, министър председателят Борисов не е изискал по-рано оставките на Нено Димов и Петя Аврамова, тъй като обстановката е комплицирана и има доста отговорни за рецесията в Перник.

Но откакто министър Димов беше арестуван и по-късно от ареста подаде оставка, тя беше призната от премиера.

„ Най-естествено е офанзивата да бъде към него, тъй като към днешна дата той ръководи министерството. Въпреки, че има сериозна асиметрия в търсенето на отговорност във връзка с институциите”, съобщи проф. Христова за оставката на Димов.

„ Министрите са върха на пирамидата. Всеки управленец знае, че върхът на пирамидата може да изгнива по-надолу и съвсем сигурно си знае проблемите вътре”, изясни проф. Христова.

Тя акцентира, че през 2021 година предстоят президентски и парламентарни избори. Според нея надали ще се стигне до разделяне в ръководещата коалиция преди този момент. Но е допустимо съдружните сътрудници да се разделят един от различен малко преди вота.

„ Никой няма интерес от предварителни избори или от някакво разтърсване на системата. Тази година ще бъде предизборна. Всяка политическа партия ще се старае да натрупа дивиденти”, счита проф. Христова.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Забраняват колетите с домашно сирене и суджук  1 Албански фермери банкрутират поради български дъмпинг  1 ТЕЛК ще могат да вземат решение единствено по документи  1 Отпадат санкциите за дребни нарушавания --> Пaрите ни  Забраняват колетите с домашно сирене и суджук Забраняват колетите с домашно сирене и суджук  Албански фермери банкрутират поради български дъмпинг Албански фермери банкрутират поради български дъмпинг  ТЕЛК ще могат да вземат решение единствено по документи ТЕЛК ще могат да вземат решение единствено по документи  Отпадат санкциите за дребни нарушавания Отпадат санкциите за дребни нарушавания Не пропускай  Ще има ли оставки и по кое време ще потече водата в Перник Ще има ли оставки и по кое време ще потече водата в Перник  <br> Тези звезди <strong> в никакъв случай </strong> не са минавали <strong> под венчилото </strong> <br>
Тези звезди в никакъв случай не са минавали под венчилото
 <br> <strong> Тайната </strong> на един човешки мозък на <strong> 2600 година </strong> <br>
Тайната на един човешки мозък на 2600 година
 <br> Ето за какво всеки би трябвало да медитира (ВИДЕО) <br>
Ето за какво всеки би трябвало да медитира (ВИДЕО)
Последни  Откриха момиче с прерязано гърло в Галиче Откриха момиче с прерязано гърло в Галиче  Колев за оставката на Димов: Очаквам още свидни жертви Колев за оставката на Димов: Очаквам още свидни жертви  В Перник излизат през днешния ден на митинг поради водната рецесия В Перник излизат през днешния ден на митинг поради водната рецесия  Боклукът, мафията, България, еврофондовете, има ли връзка Боклукът, мафията, България, еврофондовете, има ли...  Кабус Бен Саид Ал Саид Почина султанът на Оман, по какъв начин избраха наследника  Иран призна, че е свалил украинския аероплан Иран призна, че е свалил украинския аероплан  <p>Сатурн и Плутон в съвпад на 12 януари &ndash; <strong><span style= Сатурн и Плутон в съвпад на 12 януари – време е...  Екатерина Захариева Захариева: Изтегляне от Ирак ще възроди „ Ислямска...  <p>ДАНС: България има репутацията на парадайс за изпиране на пари</p> ДАНС: България има репутацията на парадайс за изпиране на...  <p>9% от медицинските неточности са от лекарска небрежност</p> 9% от медицинските неточности са от лекарска немарливост  <p>Откриха нередности в 21 публични поръчки</p> Откриха нередности в 21 публични поръчки  <p>Може ли Иран да победи във война със САЩ</p> Може ли Иран да победи във война със Съединени американски щати  <p>Ще повярвате ли, че тези неповторими места са в <strong>България</strong></p> Ще повярвате ли, че тези неповторими места са в България  <p>Героизъм, храброст и оцеляване във втората седмица на <span style= Героизъм, храброст и оцеляване във втората седмица на...  Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов Няма акция в Пловдив, има инспекции във всички ВиК  Снимка: ЕПА/БГНЕС Шефа на Европейска комисия: Македония извърши критериите  <p>Рали бегачка за начинаещи</p> Рали бегачка за начинаещи  <p><strong><span style= Най-щурите реакции в мрежата след Мегзит  Снимка: iStock Пластмасата може да се окаже по-малкото зло за природата  <p>Нено Димов е притеглен като обвиняем</p> Нено Димов е притеглен като обвинен Всичко от през днешния ден Виц на деня Приятели звънят на неотдавна оженил се доктор, с цел да го поканят на партия бридж. - Спешно повикване! - споделя той на жена си и започва… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд  Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица  Клои Кардашиян разяснява фотография на Преслава разяснява фотография на Водещи вести  Иран призна, че е свалил украинския аероплан Иран призна, че е свалил украинския аероплан  Кабус Бен Саид Ал Саид Почина султанът на Оман, по какъв начин избраха наследника  Екатерина Захариева Захариева: Изтегляне от Ирак ще възроди „ Ислямска страна ”  <p>Сатурн и Плутон в съвпад на 12 януари &ndash; <strong><span style= Сатурн и Плутон в съвпад на 12 януари – време за смяна  <p>ДАНС: България има репутацията на парадайс за изпиране на пари</p> ДАНС: България има репутацията на парадайс за изпиране на пари  <p>Може ли Иран да победи във война със САЩ</p> Може ли Иран да победи във война със Съединени американски щати  <p>Ще повярвате ли, че тези неповторими места са в <strong>България</strong></p> Топ интериорни шедьоври в България  <p><strong><span style= Меган, Хари и най-щурите реакции в мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР