България Кирилов: Вероятно шефът на затворите се разболял след новината

...
България Кирилов: Вероятно шефът на затворите се разболял след новината
Коментари Харесай

Кирилов: Вероятно шефът на затворите се разболял след новината за уволнението

България Кирилов: Вероятно шефът на пандизите се разболял след новината за уволнението " Заповедта към момента не е връчена поради показване на болничен лист. Но тя ще бъде подписана ", съобщи правосъдният министър 4 юли 2019, 09:49 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Кирилов: Вероятно шефът на пандизите се разболял след новината за уволнението
Кирилов: Вероятно шефът на пандизите се разболял след новината за уволнението
 Граждани: Бариера и 8 лв. за паркинг на
Граждани: Бариера и 8 лв. за паркинг на " Русалка "
 Започва правосъдната борба на Мартин Петров против банка
Започва правосъдната борба на Мартин Петров против банка
 Психиатър за случая в Габрово: Той не е психологично болен, а умопобъркан
Психиатър за случая в Габрово: Той не е психологично болен, а умопобъркан
 Българските евродепутати в комисиите на Екологичен потенциал – кой къде е
Българските евродепутати в комисиите на Екологичен потенциал – кой къде е
 Бурите и градушките се завръщат
Бурите и градушките се завръщат
 Намериха мъртъв мъж във врачанско село
Намериха мъртъв мъж във врачанско село
 Министерство на вътрешните работи с ограничения за по-бързо минаване и по-малки опашки на
Министерство на вътрешните работи с ограничения за по-бързо минаване и по-малки опашки на " Кулата "

равосъдният министър Данаил Кирилов съобщи в сряда, че шефът на Главна дирекция "Изпълнение на наказванията " основен комисар Васил Миладинов ще бъде освободен от поста. Това се случва след инспекция, направена след тъжба на Евгения Банева в 18 страници за неприятните условия в ареста.

Правосъдният министър уволнява шефа на пандизите

"Заповедта за уволняване към момента не е връчена поради показване на болничен лист на Васил Миладинов ".

Това разяснява правосъдният министър Данаил Кирилов в ефира на "Здравей, България " по NOVA.

На въпроса дали основен комисар Миладинов се е разболял след информацията за уволнението му, министър Кирилов отговори: "Вероятно да ".

"Информацията потегли в публичното пространство преди връчването на заповедта. Имам правната опция да апелирам болничния лист, само че в съответния случай няма да го направя. Издал съм заповед за заменяне, тъй че системата не е ощетена. Смятам, че съм подхванал ограничения ",

Министърът посочи, че заповедта за освобождението ще бъде подписана, само че отхвърли да разгласи с какви претекстове.

Множество сигнали за нарушавания в пандизите е една от аргументите за поисканата оставка на шефа на центровете за отнемане от независимост,

изясни още Кирилов. Според него има основателни възражения и от страна на задържаните предприемачи Евгения и Николай Баневи.

По думите му изказванията в жалбата на Евгения Банева са доста. "Голяма част от тях съумях да установя персонално на място. Част от тях имат известно съображение. Дайте ми опция да се предпазя от изтъкване на учредения за уволнението в този интервал. Виждате, че заповедта не е връчена ", сподели още Кирилов.

"Имаме голям размер от сигнали за нарушавания в пандизите. Имаме разпоредби от прокуратурата да правим избрани инспекции за нарушавания. Инспекторатите в министерството работят. Надявам се да успеем да създадем качествени инспекции ", разяснява правосъдният министър.

"Натрупванията на проблеми са много. Това е една тежка система, в която има голям брой проблеми – с храненето, с достъпа до телефонни услуги, с цените на храните в лавките”, сподели той.

Според него проблемите с храненето са няколко. "По отношение на извършени процедури за възлагане на публични поръчки, мога да кажа, че имаме несполучливи такива. Имаме период от време, в който има в допълнение осъществяване към предишен контракт за снабдяване на храни. Има и висяща процедура, която е на път да се провали ", разяснява той.

"Другият проблем са цените на храната – в т.нар "лавки " в пандизите. Те най-често са обект на тъжби, ревизират се и от нашия инспекторат. Твърди се, че там се продава с надценка, на повишени цени ", сподели още правосъдният министър.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР