България, както никога досега, гледаме в четвъртия сезон на Европа

...
България, както никога досега, гледаме в четвъртия сезон на Европа
Коментари Харесай

България отвисоко по National Geographic

България, както в никакъв случай до момента, гледаме в четвъртия сезон на " Европа отвисоко ". National Geographic още веднъж се насочва на странствуване в небесата, с цел да покаже зрелищни въздушни гледки от Стария континент в новите серии на документалната поредност, а страната ни е една от шестте, показани в него, заяви БНР.

Поредицата стартира на 18 септември от 22 часа с епизод, отдаден точно на богатата просвета на България, естествената ѝ хубост и актуалните инженерни достижения, на които можем да бъдем очевидци. Сюжетът включва девет дребни истории, които се случват на разнообразни места из страната. Зрителите ще се впуснат на странствуване отвисоко, само че и в елементи през погледа на хората, които я обитават и способстват за днешния ѝ образ.

Историята на България в първия епизод на поредицата стартира от скритите секрети на античния Перперикон, като наблюдава работата на терен на археолога проф. Николай Овчаров и екипа му. Продължава с емблематичния театър " Звук и светлина " във Велико Търново, погледнат от небето. Дроновете демонстрират и една по-различна позиция към катедралата " Свето Успение Богородично “ във Варна и трансформират феновете в очевидци на ремонта на храма и на процеса по позлатяването на куполите му.

" Европа отвисоко " ще покаже другите лица на България, по тази причина и въздушното премеждие ще предложи както гледки от морското крайбрежие – рибарското населено място Ченгене скеле край Бургас, построено напълно от боклуци и рециклирани материали, където са видни напъните на локалните хора да почистват черноморските плажове от пластмаса, по този начин и от планините, като се причислява към метеоролога Захари Недялков в седемчасовия му снежен преход към метеорологичната станция на връх Мусала и следи отвисоко мистичния танц на почитателите на учителя Петър Дънов по време на ритуала паневритмия, изпълняван всяко лято на Седемте рилски езера.

С " Европа отвисоко “ феновете ще могат да се изкачат и на първия български небостъргач Sky Fort – постройка, висока 202 м, с 49 етажа, която към момента се строи. Формата ѝ символизира отворена арка и посреща гостите на София, които идват от югоизточния вход на града. В контрастност на това, в серията е разказана и невероятната история на паметника на Бузлуджа и напъните за неговото избавяне.

Останалите епизоди ще отведат феновете в Сърбия, Румъния, Дания, Шотландия и Белгия. Сезонът ще предложи впечатляващи гледки и към техните най-атрактивните културни и географски забележителности. Целта е по хубав и невероятен метод, сменяйки вероятността си, феновете да станат очевидци на това по какъв начин традициите, инженерните достижения и естествените чудеса живеят в синхрон и дишат посредством хората, които поддържат духа на района жив. Поредицата в действителност споделя човешките истории, само че отвисоко.

България такава, каквато не сме я виждали до момента – през четирите сезона и посредством историите на разнообразни хора – " Европа отвисоко " показва с помощта на модерната дрон технология и уменията на професионални водачи. Фотографът Владислав Терзийски е главният дрон водач, взел участие в снимането на частта от поредицата, отдадена на хубостта на България, и точно той описа повече за работния развой и провокациите, пред които снимачният екип е бил изправен.

" От всеки един човек, показан в епизода, научаваш нещо забавно в неговата сфера на деяние и по този метод виждаш някакви неща, частичка от които може би знаеш, и по този начин хоризонтът ти се уголемява. А по отношение на това по какъв начин ще видят хората България, изключително тези, които живеят отвън нея – ще я видят като една разнообразна страна, която има доста забавни места и неща, които можеш да правиш ", сподели Терзийски в " Какво се случва ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР