България Как бившата служителка на НОИ е ощетявала пенсионери Хората

...
България Как бившата служителка на НОИ е ощетявала пенсионери Хората
Коментари Харесай

Как бившата служителка на НОИ е ощетявала пенсионери

България Как някогашната служителка на Национален осигурителен институт е ощетявала пенсионери Хората са плащали за застрахователен стаж на някогашната служителка на Национален осигурителен институт, а тя е изготвяла подправени документи  Виолета Русенова 4 декември 2019, 09:33  Как някогашната служителка на Национален осигурителен институт е ощетявала пенсионери
Как някогашната служителка на Национален осигурителен институт е ощетявала пенсионери
 Освобождават регионалния шеф на Перник
Освобождават регионалния шеф на Перник
 Сняг и мраз, каква е ситуацията в страната
Сняг и мраз, каква е ситуацията в страната
 Радев до Тръмп в Лондон
Радев до Тръмп в Лондон
 Откраднаха част от коледната декорация на София
Откраднаха част от коледната декорация на София
 Бивша служителка на Национален осигурителен институт източила бюджета с 3 млн. лева
Бивша служителка на Национален осигурителен институт източила бюджета с 3 млн. лева
 17-годишна родилка умря
17-годишна родилка умря
 Деница Сачева е новият обществен министър
Деница Сачева е новият обществен министър

ежду 2 000 и 16 000 лв. на човек е взимала някогашната служителка на Национален осигурителен институт, която източи от страната 3 милиона лв., оповестиха от районната прокуратура в Пловдив.

Задържани са трима души, с мярка за неотклонение 72 часа. 62-годишната Александрина Георгиева, мъжът й и щерка й ужилили 18 пенсионери.

През своя компания някогашната служителка на държавното обезпечаване, е издавала подправени удостоверения за пенсиониране. Набирала клиенти, на които не им достигал стаж. Те й давали на ръка огромни суми, с цел да придобият нужните „ точки” за пенсия. С подправени пенсионни бланки и печати на от дълго време затворени компании, тя съставяла неистинен документи.

„ В основата на тази скица е някогашна служителка на НОИ-Пловдив, напуснала института през 2009 година Преди това е била уволнявана, само че съдът я е възстановил на работа”, съобщи Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив пред "Здравей, България " по NOVA.

„ След като е напуснала Национален осигурителен институт, тя провежда своя компания, която предлага пенсионни услуги на жителите. Кандидат- пенсионерите са подавали при тях документи за правене на нужните документи за пенсиониране. Обещавала е на лица, които нямат нужния щат, да си го закупят. Вземала е от 2 000 до 16 000 лв. от лицата, като ги е заблуждавала, че ще бъдат импортирани в Национална агенция за приходите, с цел да получат нужния стаж. В същото време е задържала парите, а с цел да внесе нужните документи в Национален осигурителен институт, е изготвяла УП30, които са били неистинен. Попълвала е книжки на лицата, където са липсвали нужните подписи, са подменяли страници”, изясни още Чавдар Грошев.

Управляващите с нови правила за болничните

Създавала е една подправена сигурност. Убеждавала е хората.

Подбирала е компании, които към този момент не работят или които няма по какъв начин да бъдат тествани.

Полицията е разкрила 11 подправени печата.

„ Те са на несъществуващи фирми”, съобщи Йордан Рогачев, шеф на ОДМВР-Пловдив „ Претърсени са 6 адреса в град Пловдив. Иззети са празни бланки УП, трудови книжки, 7 900 лв., компютърни кофигурации, флаш памет”, изясни Рогачев.

Той удостовери, че са открити 260 откраднати досиета от Национален осигурителен институт.

Хората, които са се обърнали към нея, и непозволено са им отпуснати пенсии, занапред ще излиза наяве какви ограничения ще се вземат.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР