България изостава с много и все повече на последната позиция

...
България изостава с много и все повече на последната позиция
Коментари Харесай

Само 4% не се хващат на фейковете, как да не бъдем идиоти: какво да правим с времето в карантина - slava.bg

България изостава с доста и от ден на ден на последната позиция по медийна просветеност. Положението е трагично, а властта не подхваща нищо, тъй като от некомпетентност и неинтелигентност не знае, че над 60% от подправените вести въобще не са за политика - за здравето са.

Положението е още по-страшно при пандемия, каквато претърпяваме цялата тази дълга година. По този мотив посветихме днешния си лайфхак на фейковете. Чудесно е да отделим някоя минута - в този момент е прецизен миг, в карантина или не, с цел да придобием навиците на положителния публицист, които са обикновени и се развиват, тъй че да не се усещаме след това идиоти, хванали се на тъпотии. И да вземем най-сетне да спрем да избираме несъответствуващи крадци, когато имаме опция. Шансът ни се открива след 100 дни.

Американските изследвания, направени около акцията за президентските избори в Съединени американски щати, сочат, че едвам 4% от хората разпознават подправените вести. Цели 96% се хващат.

Основното предписание, което защищава от такава кретения е "ъпгрейднатия " главен принцип на публицистиката - да се ревизира повече от 1 самостоятелен източник на информация. Аматьорите нормално го схващат като 2. Обаче истината е, че с цел да бъдем спокоен, човек би трябвало да ревизира най-малко 5 източника.

Защо? Защото постоянно не знаем, както по света, по този начин и у нас, кой уебсайт и вестник на кого принадлежи. Още след предходната световна рецесия и този бизнес като множеството се консолидира, единствено че без новите по-едри притежатели да разкриват, че стоят зад дадени медии. Така по-лесно се "пере " информация - сякаш човек гледа няколко разнообразни медии, а се оказва, че източникът е един.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР