България излиза от третата вълна на коронавируса. Това обяви здравният

...
България излиза от третата вълна на коронавируса. Това обяви здравният
Коментари Харесай

България излиза от третата вълна на COVID-19

България излиза от третата вълна на ковид. Това разгласи здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов на постоянния брифинг на Националния действен щаб. Той благодари на „ всички български жители, на всички, които си носиха маските и си стояха у дома, на тези, които се водиха от разсъдъка ”.

Успяхме да реализираме това, което си бяхме сложили като цел. Няма нито една алена зона в страната, заяви проф. Ангелов.

Новите случаи на ковид у нас за миналото денонощие са 2002 при направени 14 215 теста. Положителните проби са 14.02%. Средната възраст на приетите в болница българи е 55.

От " Пфайзер " идната седмица също се чакат доставки. " Модерна " също ще доставя към този момент всяка седмица, а доставките там ще бъдат от по 36 000 седмично.

Освен това, ЕМА продължава работата по оценките на имунизациите на “Новавак “ и “Кюървак “. Там се чака да има решение към месец юни. През май пък ще има ревизия в Русия, с цел да се види по какъв начин се създава имунизацията " Спутник V ".

" Ние сме лекари до гроб! Политици или началници, те са до време. Дали ще продължим да даваме тези брифинги, доста зависи какви ще бъдат решенията, взети от страната. Ние ще си осъществим нашите задължения досега, до момента в който това би трябвало да бъде направено. ”, сподели министърът в оставка.

Да, доктор Симидчиев се обади с концепцията да създадем среща, на която да обсъдим значими въпроси. Тази среща ще се състои през днешния ден в комисията по опазването на здравето. Ситуацията е доста сериозна. Да, третата вълна ще отмине, само че вирусът ще остане и доста зависи какви решения ще се вземат и по какъв начин ще се вземат, съобщи още Ангелов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР