България избира своя нов президент и вицепрезидент на втори тур.

...
България избира своя нов президент и вицепрезидент на втори тур.
Коментари Харесай

За какъв президент гласува българският политически елит ОБЗО...

България избира своя нов президент и вицепрезидент на втори тур. В конкуренцията един против различен се изправят кандидатпрезидентските двойки Румен Радев - Илияна Йотова и проф. Анастас Герджиков - Невяна Митева.

За какъв президент гласоподава българският политически хайлайф?

Стефан Янев, длъжностен министър председател

" Отново е ден за избори, още веднъж гласуваме - този път за президентска двойка. Българите, които имат право на глас, е добре да изразят своите желания за двойката, която съгласно тях най-добре ще въплъщава заложените в Конституцията и законите пълномощия на президентската инситуция. За метода, по които ще бъде изразявана позицията на България във външната политика, за метода, по който се образува вътрешната политика, за метода, по който президентът извършва своите пълномощия като висш главнокомандващ ", съобщи Янев откакто упражни правото си на глас.

Бойко Рашков, министър на вътрешните работи

" Гласувах за по-добрия претендент. Гласувах за опита, който е по този начин нужен на нашата страна. Ние би трябвало да вземем ограничения за ускорено развиване. За задачата ни би трябвало потвърден началник, началник с опит. Нямаме време за опити ", изясни той.

Невяна Митева, претендент за вицепрезидент

" Гласувах за президент, който ще сплоти всички българи, който ще съблюдава Конституцията на Република България, гласувах за президент, който зачита и споделя европейските полезности и интернационалното право ", изясни тя.

Кирил Петков, водач на " Продължаваме промяната "

Гласувах, с цел да продължим смяната, за индивида, който би трябвало да оглави България и съм сигурен, че е най-подходящ за България. Според мен най-важно за бъдещия президент е да поставя България над всичко. Като приказваме за обединител – той би трябвало да поставя България над всичко. Това съобщи Кирил Петков, водач на " Продължаваме промяната ", откакто упражни правото си на избор.

Проф. Огнян Герджиков

Бившият ръководител на Народното събрание и длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков съобщи пред БиТиВи, че държавно управление този път ще има, само че надали ще изкара цялостния си мандат. Призна, че не чака висока изборна интензивност през днешния ден. Вероятно дори ще имам връх по ниска интензивност, счита още Герджиков.

" Отношението сред два субекта на българското право не може да зависи от трета страна - дали и по кое време ще отпише жителя от канадско гр... Прочети повече Герджиков разгласи, че е имал предложение да се включи в президентските избори, само че е отказал. Той прикани хората да излязат и да гласоподават на днешния балотаж.

Илияна Йотова

Вицепрезидентът и претендент за втори мандат Илияна Йотова гласоподава на втория тур на президентските избори в Софийската професионална гимназия по електрoника „ Джон Атанасов “.

" Гласувах за съдбоносен и самоуверен човек за президент на Република България. Гласувах за човек на дълга, човек, който е посочил, че за него най-съществен е българският интерес. Гласувах да има съгласие сред институциите, само че това не е задоволително. Да има общи цели, общи ползи. Да работим всички за българските жители без значение къде се намират те. Да работим тъй че беззаконието, корупцията, закононарушенията да бъдат минало и то да бъде единствено за урок ".

Бойко Борисов, водач на ГЕРБ

Ние чакахме Инициативните комитети да повдигнат персони, зад които българите да застанат, да могат да ги обединят, да водят външната политика. Затова не издигнахме партиен водачи. Доверихме се напълно на избори на всички ректори в България и висшите образователни заведения и най-големия университет – СУ. Гласувах против полицейското принуждение и тази полицейщина. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, откакто упражни правото си на избор за президентските избори.

По думите му, " да влезе полиция в СУ и други университети – това е огромен срам " и разяснява, че България от най-обичана балканска страна, към този момент се ненавиждаме със Скопие, Албания, ненавиждаме се с Турция. " Има действителна опасност за етническо напрежение и за мигрантска рецесия ", уточни той.

„ Разбрах, че на следващия ден се готвят още половин милиард да теглят. Народът привикна да умира – по 100-200 души умират. Надявам се българите да проявят разсъдък “, разяснява Борисов.

" За страдание ние българите научваме всичко по най-трудния и страдащия път. Най-бедните - най-ваксинираните. С най-голям Брутният вътрешен продукт - с най-вече имунизирани ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Мая Манолова

" Гласувам за достойния президент, против статуквото и модела на чекмеджетата! Гласувайте! ", прикани Мая Манолова във Фейсбук.

Очаквайте продължение!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР