България има възможност да увеличи транзитните доставки на газ както

...
България има възможност да увеличи транзитните доставки на газ както
Коментари Харесай

Желязков: България може да увеличи транзитните доставки на газ от Азербайджан

България има опция да усили директните доставки на газ както за страните от Западните Балкани, по този начин и за Европа по оста юг-север. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков на срещата си с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание. Двамата са разискали връзките и стратегическия разговор сред двете страни.

По думите на Желязков, Азербайджан е основен сътрудник за България в напъните ѝ за възстановяване на енергийната сигурност. Според ръководителя на Народното събрание, връзките сред София и Баку са от значително значение за диверсификацията на доставките на сила за българската стопанска система.

„ Има необработен капацитет в търговско-икономическите връзки сред България и Азербайджан, който се надявам скоро да бъде оползотворен, е декларирал Росен Желязков.

Той е поздравил домакините си за избирането на Баку за хазаин на Конференцията на Организация на обединените нации по изменение на климата. Председателят на Народното събрание е удостоверил, че страната ни е подготвена интензивно да сътрудничи за това интернационално събитие, в това число да организира взаимни подготвителни мероприятия в България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР