България има пълна подкрепа за присъединяването към еврозоната от председателя

...
България има пълна подкрепа за присъединяването към еврозоната от председателя
Коментари Харесай

България може да приеме еврото още от следващата година, но трябва да се овладее инфлацията

България има цялостна поддръжка за присъединението към еврозоната от ръководителя на Еврогрупата, а това може да се случи още през идната година, в случай че бъде овладяна инфлацията. Това заяви Паскал Донахю, който е на посещаване у нас. Той е ръководител на Еврогрупата - съвещание на министрите на финансите на страните, които са част от Еврозоната.

" Аз мощно имам вяра, че присъединението към еврозоната през 2025 година е допустима. Въпросът е по кое време България ще се причисли към еврозоната, а към този момент н стои въпросът дали България ще се причисли към еврозоната ", съобщи Донахю. 

Той очерта изгодите, които България би извляка, в случай че се причисли към еврозоната. 

" За хората в България би трябвало да кажа, че съм уверен, че виталният стандарт, вероятностите за развиване, приходите ще бъдат по-добри, когато еврото стане ваша валута. За тези, които са от бизнес общността, вашата опция за търговия ще реализира напредък. Еврото ще бъде добре и за вашата търговия, и за вашата работа ", съобщи Донахю.

Той акцентира, че въвеждането на еврото позволява търговията и туризмът да се развиват, а с това да се забележи скок в икономическите индикатори. 

" Искам да отбележа големите старания, които България прави, с цел да се причисли към еврозоната. Обещавам да не преставам да работя дружно с вас по този път. Знам, че сега се прави огромна работа, с цел да мжое да се понижи инфлацията ав стопанската система и знам, че е реализиран голям прогрес ", съобщи той. 

По думите му идващият стадий на икономическо пътешестване на България е да се причисли към еврозоната. 

" Еврото предлага чудесни благоприятни условия за разцвет и сигурност в един толкоз бързо изменящ се свят ", безапелационен бе Донахю.

Асен Василев благодари на ръководителя на Еврогрупата. Той бе безапелационен, че Паскал Донахю е един от най-големите поддръжници за присъединението на България в еврозоната. 

" Приемайки еврото България за повторно в своята история ще взе участие в това да управлява, употребява, работи в една международна валута ", съобщи Василев.

Според него стабилността, която имаме с Валутния ръб, е дала опция за развиване на нашата стопанска система. Той обаче изясни, че ще е доста добре да участваме в процеса на вземането на решение в тази международна валута. 

" Ние ще станем пълновръстен член на съюза, който ръководи една от най-хубавите парични единици в света ", безапелационен бе финансовият министър.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР