България има нужда от високвалифицирана работна ръка, която в момента

...
България има нужда от високвалифицирана работна ръка, която в момента
Коментари Харесай

Цветанов: България има нужда от високвалифицирана работна ръка, която не достига

България има потребност от високвалифицирана работна ръка, която сега не доближава. По тази причина се основава правна опция страната ни да има високотехнологично развиване, а не да притегля нискоквалифицирани фрагменти у нас. Това сподели заместник-председателят на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Парламента Цветан Цветанов, която през днешния ден заседава в Русе, инофмрира Българска национална телевизия.

Относно одобряването на текстовете в проектозакона за изменение на Закона за Министерство на вътрешните работи, които се отнасят за така наречен синя карта за престояване и позволение за работа на чужденци, Цветанов изясни, че се удължава срокът, в който квалифицирани фрагменти могат да идват и да работят у нас. До две седмици текстовете ще бъдат импортирани за разглеждане в пленарна зала.

Цветан Цветанов - ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред към Народното събрание: „ От тази позиция считаме, че законопроектът е добър и ще даде опция фактически на тези български общественост, които са в Молдова, Украйна, Албания, да могат фактически да намерят своето професионално осъществяване по висококвалифицираните специалности, които те могат да упражнят тук в България.

Възражения по новите текстове показаха Красимир Янков и Пенчо Милков от Българска социалистическа партия. Те бяха свързани с по този начин наречената „ синя карта “. Според тях, текстовете би трябвало да бъдат поправени, когато минат и през тристранния съвет. Днешния отчет на работната група е отсрочен с две седмици, с цел да може вицепремиерът Валери Симеонов да запознае тристранния съвет с промените.

Цветан Цветанов-председател на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред към Народното събрание: „ Българска социалистическа партия имат възражения, че в действителност работодателите са тези, които би трябвало да усилват заплатите, а не да се търси опция да идва друга, по-евтина работна ръка, ние сме приели и 4 от общо 14 –те параграфа, които бяха изменени през днешния ден и бяха признати от предложенията, които бяха направени от Българска социалистическа партия.

По думите на Цветанов, практиката на Комисията по вътрешен ред, през интервалите сред първото и второто гласоподаване, е депутатите да вършат съответните оферти, а работна група от специалисти от съответните ведомства да уточни текстовете.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР