България има нужда от лява политика и колкото повече партии

...
България има нужда от лява политика и колкото повече партии
Коментари Харесай

Проф. Мария Пиргова: Смятам, че левите послания са крайно необходими

" България има потребност от лява политика и колкото повече партии включат в стратегиите си леви позиции и леви политики, толкоз по-добре би било за идващото ръководство, в случай че може да бъде в ляво, тъй като ситуацията в страната е извънредно неприятно от позиция на инфлацията, на внезапното понижаване на приходите на хората и политиките, с които служебното държавно управление няма опция да се оправи ". Това каза проф. Мария Пиргова, учител в Софийския университет " Свети Климент Охридски “ в ефира на " Фокус " и предаването " Това е България " . " Смятам, че левите послания са извънредно нужни ", изрично съобщи тя.

" Това са хора, минали през лявото, част от тях минали и през дясното, само че са хора с опит в политиката. И персонално аз намирам за нещо доста позитивно това, че те се записаха за изборите, издигнаха своите листи и водачи ", сподели Пиргова по отношение на новата политическа групировка " Левицата “, която официално се впуска в борбата за 49-ия парламент.

Според нея те ще се намесят на левия терен доста мощно, даже по тази причина, че всеки един от представителите на тази нова групировка, която към момента даже не е и завършена като групировка – " Левицата “, са имали своите изборни региони, изборна история, те си имат в някаква степен свои поддръжници и електорат през годините, които считам, че в този момент, при една добра акция могат да ги поддържат, най-много за сметка на Българска социалистическа партия, тъй като ми се коства, че Българска социалистическа партия с това управление, с последния Конгрес продължи да губи доверие и гласоподаватели, които надали биха подкрепили това управление.

" Социологическите организации дават на Българска социалистическа партия с управление госпожа Нинова едни непрекъснати 6-8%. Аз считам, че ще паднат и по-ниско ", акцентира Пиргова.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР