България има много силна подкрепа от Нидерландия и други държави,

...
България има много силна подкрепа от Нидерландия и други държави,
Коментари Харесай

Денков обясни защо не бива премиерът и външният министър да са един и същ човек

България има доста мощна поддръжка от Нидерландия и други страни, които постоянно са ни подкрепяли за Шенген. След измененията, които се направихме в Конституцията, правосъдна система – това оказа помощ на Нидерландия да каже,че затваря това досие и с това да ни помогне да създадем крачката напред. Това, което през днешния ден добави Марк Рюте е, че не престават да ни поддържат безалтернативно и добави, че ще се работи и с други страни, явно имайки поради Австрия. Това съобщи министър-председателят акад. Никола Денков след срещата своя сътрудник Марк Рюте в Министерския съвет на Нидерландия.

Денков разяснява напрежението сред Продължаваме промяната- (ПП-ДБ) и ГЕРБ поради поста на външен министър след ротацията на кабинета.

„ Неискам да влизам в кухнята на договарянията, когато има решение, вие ще го разберете. Искам да поясня какво е смисъла на този спор. То е обвързвано с това кой и по какъв начин ще изясни в чужбина какво се случва в България. Хората, които имат най-силна дума, когато става дума за външна политика, това са министър председателят и външният министър. Колегите от парламентарната група споделят, че когато двете позиции се заемат от едно и също лице, обясненията какво се случва в България, с изключение на външната политика, ще бъдат показани от един и същи човек. Добре е да има паритет и в това отношение, с цел да може да се чуе по-пълно, какви са особеностите на развиването в България.

В отговор на думите на Борисов, че може Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова да не е външен министър, само че отново да е човек на ГЕРБ, акад. Денков сподели: „ Значи полемиката ще продължи “.

„ Аз не желая поста на външен министър, това което желая е гласът на ПП-ДБ да е задоволително мощен, тъй че да се чуе в чужбина. Ние преговаряме. Ще видите крайният резултат, когато приключат договарянията. От страна на ПП-ДБ желаеме да продължи ротацията по метода, по който беше контрактувана. След тези девет месеца да забележим можем ли да продължим нататък към цялостен мандат. Освен осъществяването на упр стратегия до края на го, започваме със законодателна стратегия и ще подготвим законодателна стратегия до края на мандата. Дали ще продължи – ще забележим. С Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова обсъждаме ръководството с причини “, сподели още министър председателят.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР