България има интерес да придобие изтребители на лизинг от своите

...
България има интерес да придобие изтребители на лизинг от своите
Коментари Харесай

Интересуваме се от изтребители на лизинг от съюзниците

България има интерес да придобие изтребители на лизинг от своите съдружници. Става дума за краткотрайно решение за обезпечаване на отбраната на въздушното ни пространство до приемането на ескадрилите Ф-16.

Това съобщи президентът Румен Радев на среща с френския си сътрудник Еманюел Макрон в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на президента. Той взе участие в специфичния Европейски съвет.

Друга тематика на срещата с Макрон бе присъединението на България към Шенген и вероятните подходи за постигането на тази цел.

Институциите в Република Северна Македония (РСМ) би трябвало да потвърдят с резултати, че в действителност се стремят към европейска интеграция, сподели Радев на френския водач. Поредната антибългарска акция в РСМ, довела до редица закононарушения от ненавист – палеж и пукотевица против български културни клубове, както и принуждение над македонски българи, будят въпрос за ролята и отговорността на институциите в страната, посочи държавният ни глава.

Той напомни, че както София, по този начин и Скопие са приели препоръчаната през 2022 година от френското председателство на Съвета на Европейски Съюз преговорна рамка. Вписването на българите в конституцията на РСМ е наложителна стъпка преди началото на преговорния развой.

„ Наблюдаваме неявяване на политическа воля за промени и смяна на конституцията, а вместо това в страната се води следващата антибългарска акция “, уточни Радев.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР