България има голям потенциал и впечатляващи постижения в областта на

...
България има голям потенциал и впечатляващи постижения в областта на
Коментари Харесай

Президентът на Европейския научноизследователски съвет: България има голям потенциал и впечатляващи постижения в областта на науката

България има огромен капацитет и впечатляващи достижения в региона на науката. Признанието пристигна от президента на Европейския научноизследователски съвет (EНС) проф. Мария Лептин.

На персонална среща в Давос професорът и българският министър председател акад. разискаха провокациите и опциите за пробив в европейските научни проучвания. Проф. Лептин показа нови хрумвания за възстановяване на работата на EНС и дружно с министър-председателя разискаха разновидностите за активизиране на присъединяване на български учени в планове на Съвета.

Акад. Денков срещна президента на ЕНС с плана ##BgGPT на Institute for Computer Science, Artificial Intelligence and Technology, както и с разработките на институтите GATE и PlantaSYST. Премиерът предложения проф. Лептин в България, с цел да се запознае на място с научната общественост и нововъведенията, по които тя работи.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР