България и Турция ще си сътрудничат за внедряването на нова

...
България и Турция ще си сътрудничат за внедряването на нова
Коментари Харесай

България помага на Турция за въвеждането на нова транзитна система

България и Турция ще си сътрудничат за внедряването на нова директна система . Това стана ясно по време на среща сред шефът на Агенция " Митници " Павел Тонев и турския му сътрудник Мустафа Гюмюш. Това оповестиха от Агенция " Митници ".

Основна тематика на срещата сред двамата бе Фаза 5 на интернационалната система за пренос NCTS, която българските митници внедриха сполучливо в края на август, а турските митници възнамеряват да пуснат в действителна употреба в края на ноември тази година. Експертите от двете страни поеха ангажимент за тясното съдействие по тематиката за внедряването на системата в Турция.

България е една от осемте страни в Европейски Съюз, които към този момент са внедрили новата фаза на директната система. Анализ на тридневния интервал след старта й демонстрира нараснала продуктивност на системата спрямо интервала преди внедряването.

Системата NCTS е една от първите митнически осведомителни системи на Европейски Съюз. Тя сплотява 36 страни, в това число Турция. Чрез замяна на електронни известия NCTS и нейните национални приложения подсигуряват придвижването на товари под режим " пренос ", т.е. при поръчителство на митническите и данъчните отговорности и при явен маршрут, с съответни точки на прекосяване. Очаква се фаза 5 на NCTS да проработи във всички страни до края на 2024 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР