България и САЩ ще задълбочат сътрудничеството си в областта на

...
България и САЩ ще задълбочат сътрудничеството си в областта на
Коментари Харесай

Държавният департамент дава 900 000 долара у нас за проект срещу дезинформацията и фалшивите новини

България и Съединени американски щати ще задълбочат съдействието си в региона на висшето обучение, STEM образованието и медийната просветеност. С разнообразни начинания ще бъде маркирана и 120-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред двете страни. Това стана ясно по време на среща сред министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и посланика на Съединени американски щати в България Н.Пр. Кенет Мертен.

Министър Цоков и дипломат Мертен разискаха съдействието сред България и Съединени американски щати в региона на медийната просветеност. Това включва противопоставяне против дезинформацията, както и умения да се разграничават подправените вести. Предстои реализирането на специфичен план за медийна просветеност в България, финансиран от Държавния департамент на Съединени американски щати, на стойност 900 000 $.

„ За нас е доста значимо както да обменим опит, по този начин и да получим поддръжка за другите промени, които ще се случат в българското обучение в идващите години “, съобщи министър Цоков. Той посочи, че през последните години е сбъднат сериозен продан с разнообразни просветителни институции в Съединени американски щати и американски учители преподават британски език в български учебни заведения. Проф. Цоков акцентира и значимостта на съдействието във висшето обучение и по-специално на стратегия „ Фулбрайт “, която обезпечава стипендии за български магистри и докторанти в американски университети.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР