България и Сърбия да се промотират съвместно чрез общ балкански

...
България и Сърбия да се промотират съвместно чрез общ балкански
Коментари Харесай

България и Сърбия с общ балкански продукт

България и Сърбия да се промотират взаимно посредством общ балкански артикул на трети пазари. Това предложи служебният министър на туризма доктор Илин Димитров на сръбския си сътрудник Хюсеин Мемич по време на срещата им в Сърбия.

Министърът на туризма и младежта на сръбската страна Мемич изрази единодушие с предлагането и изрази мнение, че рекламата на двете страни дружно ще притегли повече туристи.

Разговорите на министър Димитров със сръбския министър в Белград са част от двудневната му аудиенция в западната ни съседка. Сред тематиките бяха опциите туристическите бизнеси да бъдат подкрепени от държавните институции на двете страни за усилване на партньорството им.

Министър Димитров предложения сътрудника си на посещаване в България в края на май т.г., когато страната ни ще бъде хазаин на 68-та сесия на Регионална комисия „ Европа “ на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации.

За тогава е планувано и гласуването на овакантените места в район Европа от членове на Изпълнителния съвет на СОТ за интервала 2023-2027 година Сръбският министър увери министър Димитров, че Сърбия ще поддържа България за кандидатурата й за член на Изпълнителния съвет на СОТ.

От своя страна министър Димитров увери сътрудника си, че България има подготвеност да поддържа кандидатурата на Сърбия и в частност на Белград за хазаин на ЕКСПО 2027 година Министър Мемич одобри поканата за посещаване и съобщи, че на драго сърце ще направи аудиенция в България.

Акцент на срещата беше подложен върху опциите за по-активно съдействие по програмата INTERREG 2021-2027 г и ЕРАЗЪМ+. България и Сърбия се договориха да обменят описи на инфлуенсъри за разпространение и онлайн промотиране онлайн на двете страни.

Сърбия е обичайно четвъртата най-популярна дестинация за българите след Турция, Гърция и Румъния.

Туристическите потоци са уравновесени, демонстрира статистиката, като всяка страна изпраща половин милион туристи в другата на годишна база в интервалите преди пандемията. София, Банско, следвани от Несебър, Пловдив, Варна и Самоков са най-популярните дестинации за сръбските туристи напоследък.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР