България и Румъния са част от нашето Шенгенско пространство. Нека

...
България и Румъния са част от нашето Шенгенско пространство. Нека
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен в годишната си реч пред ЕП : Нека допуснем България и Румъния в Шенген, без да се бав...

" България и Румъния са част от нашето Шенгенско пространство. Нека ги допуснем, без да се бавим повече. " Това съобщи в своята тирада Урсула фон дер Лайен и бе най-очакваната оценка в двете балкански страни.

 

" След по-малко от 30 дни европейците ще приложат правото си на глас като проявата на нашата неповторима и забележителна народна власт. Както при всичи избори за хората това ще бъде време за размисъл върху положението на нашия съюз и работата, свършена от техните представители. ", стартира речта си Урсула фон дер Лайен.

 

" Те ще помислят какво е значимо за тях. Ще помислят за войната, която бушува по границите ни, за въздействието на внушителното изменение на климата, за това по какъв начин изкуственият разсъдък ще повлияе на живота им, за възможностите да си намерят жилище или работа през идните години ", продължи председателката на Европейска комисия.

 

Съюзът ни през днешния ден отразява визията на тези, които желаеха по-добро бъдеще след Втората международна война. Когато беседвам с младежите през днешния ден, виждам същото предпочитание. В един свят на неустановеност Европа би трябвало за следващ път да отговори на апела на историята. Именно това би трябвало да вършим дружно. Като начало би трябвало да спечелим доверието на европейците и през идващите 300 дни да свършим работата, която са ни упълномощили, съобщи Фон дер Лайен.

 

Сега имаме Европейски зелен пакт, централен детайл на стопанската система ни, проправихме пътя за цифровия преход, имаме историческия инструмент NextGenerationEU, който сплотява 800 милиарда евро, положихме главните за здравен съюз, започнахме да ставаме по-независими в браншове от стратегическо значение, като енергетиката и суровините, положихме голяма работа и в региона на равенството на половете. Изпълнихме над 90% от политическите насоки, които показах преди 4 година, уточни ръководителят на Европейска комисия.

 

Европейската стопанска система за следващ път демонстрира, че може да бъде движещата мощ на прехода към зелена сила. Това е силата на отговора на Европа към изменението на климата. Ще проведем редица разговори с индустрията по отношение на прехода към чиста сила. Вярваме, че този преход е от значително значение за бъдещето развиване на Европа. Ще се стремим към почтен и обективен преход – с почтени работни места и заричане никой да не бъде зарязан, акцентира Урсула фон дер Лайен.

 

Искаме да стартираме един стратегически разговор за развиването на земеделието в Европейски Съюз, разгласи тя.

 

Фон дер Лайен очерта три основи провокации за индустрията в Европейски Съюз - дефицит на работна ръка и дефицит на умения, инфлация и улеснение на стопанската активност. Трябва да подобрим достъпа до пазара на труда, имаме потребност и от квалифицирана миграция, би трябвало да отговорим и на провокациите на технологиите, означи ръководителят на Европейска комисия.

 

Другото главно икономическо предизвикателство е преодоляването на инфлацията. Добрата вест е, че Европа стартира да намалява цените на силата. Не сме не запомнили по какъв начин предходната година Путин опита да употребява газа като сила. Мнозина смятаха, че няма да имаме задоволително сила да изкараме зимата, само че успяхме, тъй като останахме единни, разяснява Урсула фон дер Лайен.

 

По думите ѝ Европа, дружно със международните си сътрудници, би трябвало да бъде отпред на нова международна рамка за изкуствения разсъдък, която да се основава на три стълба - защитни ограничения, ръководство и нововъведения.

 

Очаквайте детайлности!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР