България и Румъния продължават общата си работа по охрана на

...
България и Румъния продължават общата си работа по охрана на
Коментари Харесай

Валентин Радев: Румъния е сред най-активните в операциите на Фронтекс в България

България и Румъния не престават общата си работа по защита на европейската граница и чакат политическо решение за приемането си в Шенген.

Такава позиция показаха вътрешният министър Валентин Радев и Дорел-Георге Къпрар - ръководител на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност на румънския парламент. Днес двамата разговаряха в границите на министерската конференция на страните от Залцбургския конгрес, която се организира в Букурещ, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Радев и Къпрар дадоха висока оценка на двустранното съдействие, в това число в региона на вътрешните работи.

Министър Радев акцентира отличното взаимоотношение на двете министерства на вътрешните работи и благодари на Румъния за поддръжката, която оказва в отбраната на външните граници на Европейски Съюз.

Румъния е измежду най-активно участващите страни в интервенциите на Фронтекс на българска територия , акцентира министърът. По думите му, доста резултатна е и работата на взаимните патрули по българското Черноморие. Той срещна домакина с целите и постигнатите от българското председателство на Съвета, изрази очакване за последователност и пожела триумф на идното през първата половина на 2019 румънско председателство.

И двете страни имаме мощен интерес да работим дружно - по този начин можем да бъдем доста по-успешни, съобщи Дорел-Георге Къпрар. С двустранните си връзки можем да бъдем образец за останалите страни в района, установи румънският парламентарист.

Двамата потвърдиха готовността на двете страни за участие в Шенген и показаха очакване в най-скоро време да бъде взето политическото решение за това.

 Не ни приемали в Шенген поради каналджийството и по политически аргументи
Не ни приемали в Шенген поради каналджийството и по политически аргументи

Това твърди вътрешният министър Валентин Радев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР