България и Република Северна Македония планират за 25 януари съвместно

...
България и Република Северна Македония планират за 25 януари съвместно
Коментари Харесай

Буяр Османи разкри планове за съвместно правителствено заседание на България и Северна Македония

България и Република Северна Македония възнамеряват за 25 януари взаимно съвещание на двете държавни управления. Това стана ясно от пост в обществените мрежи на външният министър на РСМ Буяр Османи.

Той влезе в дискусия с вицепремиера по европейски въпроси Никола Димитров, който го упрекна, че държи да договаря с България непременно.

Преговорите на техническо равнище се водят от работни групи, в които вземат участие опитни дипломати от Министерството на външните работи, отбелязва Османи.

Това се отнася освен за актуалните диалози за превъзмогване на открити въпроси с Република България, само че и за открита процедура, която се прилагаше и при основаването на Преспанския контракт, показва външният министър.

" Пред нас има нов политически подтик, основан посредством новите мандати на държавните управления в двете страни. Гражданите чакат да използваме тази нова политическа самодейност за подсилване на доверието сред двете държавни управления и сред двете страни ".

Резултатът от тази активност е към този момент контрактуваното посещаване на държавна делегация, водена от министър-председателя Петков в Скопие. Работи се и за осъществяване на взаимно съвещание на двете държавни управления на 25 януари, показва македонският външен министър.

" Посоката и силата на новата инерция в връзките сред двете страни ще зависи от триумфа на тези визити и по тази причина считам всички действия, които заплашват този триумф, за непродуктивни и несправедливи ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР