България и още 15 страни от ЕС правят предприятие за

...
България и още 15 страни от ЕС правят предприятие за
Коментари Харесай

Премиерът Борисов приветства инициативата на ЕК за създаване на център за дигитални технологии

България и още 15 страни от Европейски Съюз вършат дружество за основаване на европейски суперкомпютър. Това ще е гражданска война в медицината, сигурността, превоза, разгласи европейският комисар по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел на конгрес в София, проведен от МОН и Европейската комисия. Тя заяви също, че през май ще предложи амбициозна цифрова тактика, включваща изкуствен интелект и киберсигурност.

Министър-председателят Бойко Борисов приветства самодейността на Комисията за основаването на център за цифрови технологии и изрази удовлетворение от присъединяване на България в осъществяването на проектите за основаване на европейски суперкомпютри.

Необходимо е средствата от 1 милиард евро, които Европейската комисия отпуска за подготовката на суперкомпютри, да се употребява в тази извънредно конкурентна среда, уточни министър председателят на интернационалната конференция " Формиране на цифровото бъдеще на Европа: Високопроизводителни калкулации за научни и промишлени приложения в извънреден мащаб ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР