България и Македония ще работят за въвеждането на нулеви ставки

...
България и Македония ще работят за въвеждането на нулеви ставки
Коментари Харесай

Борисов: Договорът с Македония ще остане в историята, колкото и на някои да не им харесва

България и Македония ще работят за въвеждането на нулеви ставки по двустранните митнически цени. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов на брифинг с македонския си сътрудник Зоран Заев в Министерски съвет.

Двамата разискват развиването на съдействието в разнообразни браншове, планове в областта на инфраструктурата и превоза, както и осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие. Министерствата на културата на двете страни през днешния ден подписаха Програма за съдействие за интервала 2018 – 2021 година

„Ще желаеме по най-бързия метод узаконяване от Европейската комисия. В момента стокооборотът ни е 605 млн. евро, само че ще минем 1 милиард, ще видите“, посочи Борисов.
 Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев  zez_3384-01
„Българското европредседателство остана в историята с това, че сложи на масата тематиката „Западни Балкани“. Договорът за добросъседство ще бъде вграден в темелите на триумфите в връзките с нашите съседи, колкото и да не им се харесва на някои в нашата страна“, разяснява още министър председателят.

Той напомни също, че през днешния ден двете страни отбелязват 147 години от рождението на Гоце Делчев.

„България и Македония са образец за новата действителност на Балканите, на две близки страни, които преодоляха предразсъдъците и сътвориха едни нови, другарски отношения“, сподели на собствен ред Зоран Заев.

Дойдох, с цел да изразя още един път голямата си признателност към народа на България, към премиера Бойко Борисов за голямата поддръжка, добави той.

„От 27 години чакаме за участие в НАТО, от 2005 година – в Европейски Съюз, само че през днешния ден към този момент имаме прогрес и вратите са отворени“, каза  Заев.

По отношение на плановете в превоза македонският министър председател осведоми, че 670 млн. евро са планувани за жп линията от Скопие до българската граница и още 100 млн. за пътя от Куманово до границата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР