България и Катар ще си сътрудничат при изграждането на нова

...
България и Катар ще си сътрудничат при изграждането на нова
Коментари Харесай

България и Катар ще си сътрудничат при изграждането на нова инфраструктура за доставки на втечнен или компресиран природен газ


България и Катар ще си сътрудничат при построяването на нова инфраструктура за доставки на полутечен или компресиран природен газ от Държавата Катар за нашата страна и района на Югоизточна Европа. Това е планувано в Меморандума за съгласие сред Министерството на енергетиката на Република България и Министерството на енергетиката и промишлеността на Държавата Катар за съдействие в региона на енергетиката, подписан на 8 март в София. Министерският съвет утвърди меморандума на днешното си съвещание, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Меморандумът цели основаването на нужната база за разширение на енергийното съдействие сред двете страни. Предвижда се смесена българо-катарска работна група да работи за задълбочаване на двустранното партньорство в региона на енергетиката.

С повече от 24 трлн. куб. м. Катар заема трето място в света по потвърдени газови ресурси - към 14% от международния дял. Страната е най-големият производител и експортьор на полутечен природен газ в света с пазарен дял към 30%.

Активизирането на двустранното съдействие сред Република България и Държавата Катар в региона на енергетиката е в синхрон със устрема на страната ни за диверсификация на източниците и маршрутите за газови доставки.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР