България и Израел сключиха меморандум за сътрудничество в областта на

...
България и Израел сключиха меморандум за сътрудничество в областта на
Коментари Харесай

Нов старт в тенис сътрудничеството между България и Израел беше даден днес в София

България и Израел подписаха меморандум за съдействие в региона на тениса. Документът беше подписан от президента на Българската федерация по тенис (БФТ) Стефан Цветков и президената на Израелската тенис асоциация (ITA) Ави Перец.

Двамата си размениха копия от документа на централния корт в Българския народен тенис център (БНТЦ) в София. Като специфичен подарък  Перец получи алманаха " Тенис през три века ", събрал в себе си 125-годишната история на тениса в България.

" Този контракт е доста значим и стратегически " - разяснява Цветков.

" Дава ни нови огромни благоприятни условия и имам вяра, че това ще се усети в най-близко време. Искаме да разтеглим съдействието сред нас, като използваме базите тук и в Израел за взаимни лагери, подготовка, замяна на " уайлд кард " за шампионати. Чест е, че ще бъдем сътрудници и в лицето на Израел българският тенис ще получи сериозна поддръжка. Имаме концепция и други страни от района да се причислят в бъдеще. Съчувстваме на нашите другари от Израел, че сега не могат да имат естествен живот и състезателен календар. Надявам се в най-скоро време още веднъж да има мир в района ".

Президентът на ITA пък показа спомагателната страст, която изпитва от идването си в София.

" Баща ми е от България, това е неговият роден град и за мен това е доста прочувствен миг - сподели господин Перец. - Вярвам, че това наше съдействие ще даде отлични резултати. Имаме доста хрумвания, а опциите са безкрайни, както се споделя, небето е нашата граница. Партньорството ни започва в този момент и имам вяра, че ще продължи дълго. Искаме да си оказваме помощ в развиването в доста посоки - юноши, професионален тенис, ветерани. Хубаво е, че имаме толкоз положителни другарски връзки. В момента обстановката в Израел е тежка. Спортът е оставен настрана. Отменихме доста надпревари. В момента изживяваме най-мрачните дни от Холокоста насам. "

Шефът на израелския тенис разяснява и организацията на Sofia Open 2023 - шампионата, който по неотложност размени в календара на АТР конкуренцията, която трябваше да се организира тази седмица в Тел Авив.

" Българската федерация по тенис направи същински международен връх, откакто съумя за 18 дни да провежда шампионата на АТР, който трябваше да бъде в Тел Авив. Надявам се обстановката в Израел да се възстановява и следващата година да можем да поканим Стефан (Цветков) на шампионата при нас ", сподели Перец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР