България и Индия искат и трябва да интензифицират традиционно добрите

...
България и Индия искат и трябва да интензифицират традиционно добрите
Коментари Харесай

Желязков в Индия: Страните ни искат по-интензивни отношения, има много възможности за инвестиции от азиатската държава

" България и Индия желаят и би трябвало да интензифицират обичайно положителните си връзки. През последните години те бяха оставени на назад във времето, може би заради вътрешните неуредици в нашата страна. Има доста благоприятни условия за вложения от азиатската страна ". Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, откакто организира среща в Индия с вицепрезидента и ръководител на Горната камара на Народното събрание Джагдийп Дханкхар, съобщи БГНЕС.

Двамата разискаха опциите за възобновяване на двустранните връзки. " Обсъдихме въпроси както на високо политическо равнище, по този начин и от секторен темперамент. С оглед предстоящото сключване на съглашението за свободна търговия сред Индия и Европейския съюз, това ще улесни бъдещите вложения ", сподели Желязков.Той акцентира, че в идващите години смисъла на Азия в международната стопанска система ще нараства от ден на ден.Двете страни ще подпишат взаимни стратегии в региона на образованието и културата, както и във връзка с науката и новите технологии тази година.Индия търси българската поддръжка за Соларния алианс, самодейността за инфраструктура при бедствия и рецесии и във връзка с кандидатурата й за променлив член на Съвета по сигурност.Желязков вижда огромни благоприятни условия за двустранни вложения, като съобщи, че сходни образци към този момент има.

" Третият по-големина интернет провайдър в Индия е български и услугите му се употребяват от милиони души ", напомни ръководителят.Желязков подари на Дханкхар копие от тракийското сребърно богатство от Брегово. Ритоните пречиствали ритуалната примес от вино и вода и я правили свещена. Сфинксът е най-интересната част от съкровището. Той символизира мъдростта и силата. Вторият ритон е с протон на свещеното животно на траките - кон. Третият - на бик, който показва мъжкото начало и силата.

По-късно Желязков ще организира диалози и с ръководителя на Долната камара на индийския парламент - Ом Бирла.Българската делегация уважи паметта на индийския водач и нравствен лидер Махатма Ганди на неговия монумент в столицата. Той се намира сред новата и остарялата постройка на Народното събрание в столицата. Там Желязков сервира цветя, което в индийската традиция съставлява разпространяване на цветчета.В идващите дни ръководителят на Народно събрание ще бъде на публично посещаване във Виетнам.Част от делегацията са Деница Сачева, Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС), Стоян Михалев, Нели Димитрова (ПП-ДБ), Ангел Георгиев (Възраждане), Хамид Хамид, Валентин Тончев (ДПС), Борислав Гуцанов (БСП), Цветан Предов, Александър Вълчев (ИТН), Галина Стоянова, кмет на община Казанлък.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР