България и Германия винаги са гледали в посоката на Западните

...
България и Германия винаги са гледали в посоката на Западните
Коментари Харесай

Петков и Шолц с брифинг след срещата. Какво обсъдиха? ВИДЕО

България и Германия постоянно са гледали в посоката на Западните Балкани и техния път към Европейския съюз, съобщи на брифинг с канцлера на Германия Олаф Шолц българският министър председател Кирил Петков.

Темата за Северна Македония беше разисквана, като се обединихме, че двете държавни управления не престават да работят в тази посока. Българското държавно управление ясно изрече позицията на България за изискванията, които би трябвало да се случат, с цел да може да напреднем, сподели още Кирил Петков.

Българският премиел заяви, че с немския канцлер са разискали и стратегически тематики и за двете държавни управления, а в това число войната в Украйна. Обединени ние би трябвало да работим дружно, с цел да преодолеем този проблем, който е щръкнал над цяла Европа.

" Обединихме се в позицията, че единствено дружно можем да реализираме задачите на енергийна самостоятелност и енергийна сигурност по едно и също време ", уточни Кирил Петков.

Той напомни, че Германия е най-големият наш сътрудник в Европейския съюз, Търговският оборот сред двете страни надвишава 10 милиарда евро.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР