България и Гърция ще си сътрудничат за развитието на транспортния

...
България и Гърция ще си сътрудничат за развитието на транспортния
Коментари Харесай

България и Гърция си стиснаха ръцете за нов транспортен коридор

България и Гърция ще си сътрудничат за развиването на транспортния кулоар сред градовете Солун , Кавала , Александруполис , Бургас , Варна и Русе , който ще включват съвременна жп и пристанищна инфраструктура . Това планува Меморандумът за съгласие сред двете страни, който беше подписан на публична гала в гръцкия град Кавала, в наличието на министър председателите Бойко Борисов и Алексис Ципрас .
 
Проектът за създаване на ж.п. връзки сред гръцките пристанища Солун, Кавала и Александруполис и българските пристанища Бургас, Варна и Русе, ще се ръководи взаимно от Гърция и България посредством основаване на общо сдружение, стана ясно след подписването на Меморандума за съгласие сред двете страни.
 
Към него ще се причислят о ще две страни - Румъния и Сърбия и това ще се договаря на четиристранна среща във Варна, която следва, това разгласи българският министър председател Бойко Борисов.
 
Гръцкият му сътрудник А лексис Ципрас дефинира плана като лост за развиването на целия район и късмет за развиването на бизнеса и основаване на нови предприятия. Българският министър-председател от своя страна съобщи, че още през октомври, дружно с Алексис Ципрас ще показват концепциите си на ръководителя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер и ще търсят късмет за финансирането на плана.

И двамата ще пазят тезата , че би трябвало да се гледа напред, че когато Европа е единна, има разцвет и че Балканите са район с изключително стратегическо значение и без неговия принос Европейският съюз не би се справил с редица провокации.
 
Българският министър председател обвърза днешния празник на Съединението с подписания документ и съобщи, че стартът на този план стартът на този план значи продължение на съединението сред газовите и енергийните хъбове на Балканите, а това е причина за развиването на туризма и търговията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР