България и Гърция са европейските страни, които харчат най-значителен процент

...
България и Гърция са европейските страни, които харчат най-значителен процент
Коментари Харесай

България и Гърция отделят най-много пари в ЕС за харчове за помощи за скъпия ток и газ

България и Гърция са европейските страни, които харчат най-значителен % от бюджетите си, с цел да тушират резултата от така наречен енергийна инфлация. В същото време други страни като Португалия и Англия съвсем не ползват ограничения за подкрепяне. Това демонстрират интернационалните изследвания, представени от уеб страницата " Медуза ". Само преди дни стана ясно, че с решение на служебното държавно управление обезщетенията за ток за бизнеса ще бъдат продължени до края на годината.

През 2022 година инфлацията Европа доближи рекордни стойности, а при започване на септември в Прага десетки хиляди излязоха на митинги против внезапното повишаване на газ, ток, бензин, напомня изданието, което търси отговори на следните въпроси: Кои страни в Европа са най-тежко наранени от повишаването на енергоизточниците? С какъв брой пораснаха цените на тока и парното? Какво вършат държавните управления, с цел да смекчат резултатите от това повишаване?

Данните, представени от " Медуза ", разкриват, че повишаването на енергоизточниците варира в огромни амплитуди, като най-силно наранена е Естония, а най-слабо – Унгария.

Междувременно Европейската комисия утвърди програмата на Гърция в поддръжка на бизнеса поради скъпия ток на стойност 800 милиона евро, заяви гръцкият вестник „ Катемарини “. Коментирайки решението, заместник-председателят на Европейска комисия Маргрете Весттагер съобщи: „ Неоправданата нападателна война на Русия против Украйна продължава да оказва отрицателно въздействие върху Европейски Съюз и гръцката стопанска система. Схемата от 800 милиона евро, утвърдена през днешния ден, ще разреши на Гърция да поддържа засегнатите браншове и компании, изключително по-малките, като им подсигурява налична задоволителна ликвидност “, сподели още Весттагер.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР