България и Франция ще положат допълнителни усилия в развиването на

...
България и Франция ще положат допълнителни усилия в развиването на
Коментари Харесай

STEM и природни науки в паралелките с френски език

България и Франция ще положат спомагателни старания в развиването на паралелки с профил „ Природни науки " и STEM в учебните заведения с интензивно и разширено проучване на френски език, оповестяват от МОН.

За това се договориха министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов и новият дипломат на Френската република в София Н.Пр. господин Жоел Мейер на среща в Министерството на образованието и науката.

На нея участваха господин Пиер Колио, шеф на Френския институт в София, госпожа Клодия Калво, заместник-директор и аташе за обучение господин Анри Бобро, аташе за висше обучение, както и шефът на дирекция „ Международно съдействие " госпожа Веселина Ганева.

И двете страни показаха убеденост, че положителното съдействие в областта на образованието сред двете страни би трябвало да бъде продължено.

Подчертана беше ролята на добре развитата мрежа от учебни заведения с интензивно и разширено проучване на френски език и желанието за поддържане на високото качество в тях като причина за разширение на съдействието и в региона на висшето обучение.

Ще продължи и съдействието в областта на издаване на дипломи DELF, както и насърчаването на партньорствата сред български и френски университети и на просветителната подвижност сред двете страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР