България Горанов: Директорът на НАП е в отпуск, едва ли

...
България Горанов: Директорът на НАП е в отпуск, едва ли
Коментари Харесай

Горанов: Директорът на НАП е в отпуск, едва ли си изкарва добре

България Горанов: Директорът на Национална агенция за приходите е в отпуск, надали си изкарва добре Министърът на финансите ще беседва с Галя Димитрова във връзка хакерската офанзива 19 юли 2019, 12:50  Горанов: Директорът на Национална агенция за приходите е в отпуск, надали си изкарва добре Източник: БГНЕС
инистърът на финансите Владислав Горанов ще беседва с шефа на Национална агенция за приходите Галя Димитрова във връзка на хакерската офанзива към Национална агенция за приходите. Пред публицисти в Народното събрание Горанов разяснява случая, като посочи, че Димитрова е в годишен отпуск, само че "едва ли си изкарва добре ".

"Ще имаме диалог по този въпрос с нея, само че дано да установим за какво и по какъв начин се е стигнало до този пропуск ", изясни Горанов. По отношение на Георгиева той сподели, че тя е: "изключително добър експерт, на който има доверие за всичко останало, с изключение на за осведомителната сигурност ".

Горанов изясни, че занапред ще се открива какви тъкмо са пропуските. Министърът осведоми, че "Информационно обслужване " ще извърши одит на системите и ще изготви разбор на здравината им.

"Никой не е очаквал, че едно от новите приложения, които работят в сървърите на Национална агенция за приходите ще бъде толкоз елементарно уязвимо - знаем кое е съответното приложение, само че това не понижава вредата ", сподели още той.

Владислав Горанов бе безапелационен, че данните, които се съхраняват от Национална агенция за приходите, са за разбор на икономическото положение на обособените данъчно задължени лица и служат за контролните дейности, които прави Национална агенция за приходите. "Няма по какъв начин една приходна администрация да не разполага с тези данни и то в електронен тип ", добави министърът.

Владислав Горанов съобщи, че не трябва да се толерира и героизира държание, което е в нарушаване на откритите правила.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР